Advertorial

Videoverslag: Wijncurcus op Mallorca

Videotorial – Manto Negro. Callet. Moll o Prensal. Druifsoorten van Mallorca die je geproefd moet hebben. Een groep wijnliefhebbers reisde onlangs naar het zonnige eiland voor een korte wijncursus. ChefsFriends mocht mee voor een videoverslag.

Mallorca trekt jaarlijks 26 miljoen bezoekers. Het merendeel zoekt de stranden bij Alcudia of Cala d’Or op, of dompelt zich onder in het nachtleven van El Arenal, niet ver van de hoofdstad Palma.

Maar wie het ‘andere Mallorca’ wil zien, moet naar het noordwesten. Daar ligt het ‘groene Mallorca’ met bergen, bossen en prachtige vergezichten. Het gebied ook van de wijnbouw.

Onthaasten
Zoals je in de video kunt zien, heerst er de rust. Onthaasten op een zonnige dag in de schaduw van een boom met een glaasje wijn in de hand. En dat op nog geen twee uur vliegen van Nederland.

Op Mallorca worden wijnen gemaakt van lokale druifsoorten die luisteren naar namen als Manto Negro, Callet of Moll o Prensal. Druifsoorten die worden verbouwd in bergvalleien of terrasvorming aan de steile kust.

Proeverijen
Mallorca telt zo’n 65 bodega’s die goed zijn voor meer dan 300 verschillende vormen. Tijdens een wijnreis, georganiseerd door de Nederlandse ondernemer en vinoloog Ruud Weterings, worden drie compleet verschillende wijnhuizen aangedaan: Mortitx (een ruim 10 jaar oude wijncoöperatie met ruim 50 leden), het grote wijnhuis José Ferrer uit wijnhoofdstad Binissalem en het kleinschalige Bodega Son Vives in Banyalbufar, kenmerkend door de terraswijnbouw.

De behulpzame en informatieve medewerkers in combinatie met interessante proeverijen en lokale lekkernijen, maken een tweedaagse wijncursus op Mallorca tot een aangename activiteit. Zeker door de snelle en goedkope vlucht van slechts 80 euro vanaf Eindhoven Airport.

Wijntraining-online.nl
Ruud Weterings houdt van 20 tot 22 september een wijnreis naar Valencia. Op zijn website Wijntraining-online.nl is het complete programma over deze wijnreis te vinden. Wie meer tijd heeft, kan van 5 tot en met 9 september de wijncursus ‘Wijnkenner in een week’ volgen op Mallorca. Na afloop van deze wijncursus heb je meer dan 70 wijnen geproefd, weet je alles over wijnbereiding en vinificatie, en ontvang je een wijncertificaat.

Deze video en dit artikel zijn tot stand gekomen in samenwerking met WijnTraining-Online.nl, de online trainingstool om je wijnkennis te vergroten.

Vorig artikel

Jubileumarrangement bij 100-jarige ’t Lansink in Hengelo

Volgend artikel

De eetweek van Erik van Loo

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.