Nieuws

Video: zee/land/zilt inspired by Edwin Vinke in Yerseke

Tweesterrenchef Edwin Vinke heeft zijn activiteiten uitgebreid. In Yerseke is hij, in samenwerking met Delta Mossel, gestart met zee/land/zilt. Bovenop de oesterputten en met uitizicht op die oesterputten én de Oosterschelde. ChefsFriends reisde met videocamera naar Zeeland voor een impressie en een interview met Edwin.

Zee/land/zilt inspired by Edwin Vinke, zo luidt naam van het restaurant dat Blanche en Edwin Vinke zijn begonnen in samenwerking met Delta Mossel.

Oesterputten
De locatie in Yerseke is prachtig: bovenop de oesterputten en met uitzicht op die oesterputten en de Oosterschelde.

Schaal- en schelpdieren
Dat 95 procent van de kaart bestaat uit vis en schaal- en schelpdieren, is dan ook niet verrassend. Verser kan het product feitelijk niet zijn.

Fruits-de-mer
‘We zetten in op fruits-de-mer’, aldus Edwin. ‘Heerlijk genieten van producten uit de Oosterschelde, terwijl je geniet van de omgeving.’

Chef-kok
Edwin is verantwoordelijk voor het concept, maar als chef-kok heeft hij Paul de Groote aangesteld. Paul kookte onder andere ruim twaalf jaar in de keuken van Inter Scaldes in Kruiningen van tweesterrenchef Jannis Brevet en zijn vrouw Claudia.

Inrichting
De inrichting van het restaurant is van de hand van Blanche, die sinds kort gediplomeerd binnenhuisarchitect en interieurstylist is.

Bar in oestervorm
‘Het is haar eerste project’, aldus Edwin. ‘Ze heeft de omgeving laten terugkeren in het interieur. Ik ben ongelooflijk trots op het resultaat. Blikvanger is de bar, die de vorm heeft van een oester.’

Edwin Vinke is met De Kromme Watergang in Hoofdplaat aangesloten bij restaurantvereniging Les Patrons Cuisiniers.

Binnenkort in de nieuwsbrief van ChefsFriends een interview met chef-kok Paul de Groote. Wil jij de nieuwsbrief ook ontvangen? Inschrijven is gratis en kan via deze link.

Vorig artikel

Reserveren nieuw Hotel Nassau Breda kan met ‘blind booking’

Volgend artikel

Blog: Culinaire treinreis ‘t Lansink met oude stoomlocomotief

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.