Nieuws

Video: Ron Blaauw over Ron Gastrobar Indonesia

Ron Blaauw is terug op de plek waar zijn culinaire carrière begon. In Ouderkerk aan de Amstel heeft hij Ron Gastrobar Indonesia geopend. Het is het derde Gastrobar-concept van de sterchef, die ChefsFriends uitnodigde voor de eerste bewegende beelden. ‘Het komt voort uit mijn diepe liefde voor de Indische keuken.’

In 2013 koos Ron Blaauw voor een drastische verandering van zijn culinaire koers. Hij besloot de deuren van zijn tweesterrenrestaurant in Amsterdam te sluiten en heropende als Ron Gastrobar.

Ron Gastrobar Amsterdam
Met succes, zo mag na drie jaar worden geconcludeerd. Zijn gastrobar in Amsterdam ontving van Michelin een ster en elders in de stad opende de chef een oriëntaalse versie van het concept.

Ron Gastrobar Oriental
Inmiddels heeft de formule een derde loot aan de stam. Na Ron Gastrobar en Ron Gastrobar Oriental zijn sinds begin deze maand de deuren geopend van Ron Gastrobar Indonesia.

Indische keuken
Voortgekomen uit zijn diepe liefde voor de Indische keuken, waarmee hij al jong kennismaakte. Zijn schoonmoeder heeft een Indische achtergrond.

Ouderkerk aan de Amstel
Zijn nieuwe zaak is gevestigd in Ouderkerk aan de Amstel, een plek die voor Ron op meerdere manieren bijzonder is.

Hij startte er zijn culinaire loopbaan, was er een tijd gevestigd met zijn restaurant Ron Blaauw en het is de plek waar hij woont.

Potentie
‘Ouderkerk aan de Amstel heeft nog steeds een enorme potentie’, zo legt hij uit voor de videocamera van ChefsFriends.

‘Het is aan mij de mensen enthousiast te maken en dat denken we met Ron Gastrobar Indonesia te kunnen realiseren. Het is een concept waar alles kan en niets moet.’

Agus Hermawan
De dagelijkse leiding in de keuken is in handen van Agus Hermawan (foto), volgens kenners een van de beste koks als het gaat om de Indische keuken.

Rijsttafels en saté
Ook in Ouderkerk aan de Amstel werkt Ron met een kaart met daarop een vast aantal gerechten. Daarnaast zijn twee rijsttafels beschikbaar, en er is een satékaart.

‘Ik wil dat gasten ook hier weggaan met een grote glimlach op hun gezicht, dat ze een leuke middag of avond hebben gehad met lekker eten, een goede bediening en een heerlijke sfeer.’

ChefsFriends mocht met een select gezelschap ook aanschuiven voor een lunch. De blog van dit verslag verschijnt binnenkort online.

Vorig artikel

Picknick sterchef Alain Alders in Nationaal Park Kennemerland

Volgend artikel

Restaurants JRE Nederland gaan jonge gasten in de watten leggen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.