Nieuws

Video: Jacob Jan Boerma en Sacha de Boer over Less is more

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen en fotograaf Sacha de Boer hebben hun derde kookboek gepresenteerd. In ‘Less is more’ staan vijftig gerechten met minder dan acht ingrediënten. Eerder publiceerde het duo al ‘Down to earth’ en ‘Back to basics’.

De presentatie van het derde kookboek van Jacob Jan Boerma en Sacha de Boer, die hun samenwerking in 2013 startten, vond plaats in de prachtige wintertuin van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky.

Derde kookboek
Less is more is min of meer voortgekomen uit de tweede eerdere boeken die ze samen maakten.

‘Sacha liet regelmatig weten dat bepaalde ingrediënten uit het gerecht moesten, omdat dit de foto of de duidelijkheid van de receptuur voor de gebruiker ten goede zou komen’, aldus Jacob Jan voor de camera van ChefsFriends.

‘Omdat we al twee boeken hadden gemaakt, kwam dat eigenlijk zo vaak terug dat Less is more is ontstaan.’

Foto’s
In het video-interview met ChefsFriends vertellen Sacha de Boer en Jacob Jan Boerma verdere hoe hun samenwerking eruit ziet en welk gerecht en welke foto van de ander ze het mooist vinden.

Jacob Jan: ‘Persoonlijk vind ik de foto’s waarin de vertaling van het gerecht zo goed is dat je direct mes en vork wilt pakken, het allermooiste. En daarvan zitten er absoluut een paar in.’

Less is more is een uitgave van Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum en kost 29,99 euro.

Win een gesigneerd exemplaar

ChefsFriends mag twee gesigneerde exemplaren van Less is more weggeven aan abonnees van onze nieuwsbrief. In de video vertellen Jacob Jan en Sacha hoe je daarvoor in aanmerking komt.

Vorig artikel

Kunst en culinair ontmoeten elkaar bij Noble in Den Bosch

Volgend artikel

ChefsFriends proeft Fever-Tree natuurlijke soda

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.