Home / Nieuws / Verbouwing Parkheuvel**: ‘Alleen buitenkant blijft staan’

Verbouwing Parkheuvel**: ‘Alleen buitenkant blijft staan’

Het met twee Michelinsterren bekroonde Parkheuvel in Rotterdam wordt grootscheeps verbouwd. Nu Juliën van Loo heeft aangegeven het restaurant te willen voortzetten en vader Erik het pand heeft kunnen kopen, is het tijd voor de volgende stap. ‘Alleen de buitenkant blijft staan.’

De plannen zijn nog heel pril, maar zeker is dat restaurant Parkheuvel binnen niet al te lange tijd grondig op de schop gaat. ‘We willen de zaak toekomstbestendig maken’, aldus Erik van Loo tegen ChefsFriends.

Erik van Loo

‘Juliën en zijn partner Anouk hebben een ander gevoel bij de inrichting en omdat mijn vrouw Anja en ik het pand hebben kunnen kopen, is het tijd hieraan invulling te geven. De keuken is twintig jaar oud. Alles wat hangt en staat, is in de tussentijd vervangen. Maar we weten ook dat het er allemaal opnieuw aan komt.’

Juliën van Loo

Het ‘nieuwe’ Parkheuvel sluit aan bij de ambities van Juliën, die in 2017 terugkeerde uit Australië en bij zijn vader in de keuken is gaan werken om op termijn de zaak voort te zetten. ‘Er komt een open keuken, de bar gaat verdwijnen en alles wordt veel transparanter.’

Rotterdam

Ook de bijzonder ligging in Rotterdam, met aan de ene kant water en aan de andere kant groen, wordt meer benadrukt. Juliën daarover: ‘We gaan spelen met de geluiden van en op de Maas, en de stilte van het park met daarin de Euromast. Er komt een pui met deuren die open kunnen, waardoor je de scheurende watertaxi’s hoort en het groen ruikt. We halen buiten naar binnen.’

Twee Michelinsterren

Het tweesterrenrestaurant heeft op dit moment een capaciteit van 120 couverts. ‘Dat aantal halen we nu niet en willen we ook niet halen, maar dat schroeven we terug naar 50 stoelen’, vertelt Erik. ‘De private dining-ruimte integreren we in het restaurant, daar realiseren we een lounge met champagnebar.’

Een concrete planning is er nog niet. ‘Daarvoor is alles nog te vers’, aldus vader en zoon. ‘We zijn nu aan het uitzoeken hoe we alles gaan financieren en daarna kunnen we met de architect aan tafel.

Overname

Erik en Anja deden hetzelfde toen ze in 2006 het restaurant overnamen van Rosalie en Cees Helder, zo laat eerstgenoemde weten. ‘Iedereen verklaarde me voor gek, maar ik had het gevoel dat ik als een ambulante kracht in de zaak van anderen stond te werken.’

Nadat ze in juni de zaak overnamen, gingen ze in juli verbouwen. ‘We plaatsten de bar, vervingen de vloer en vernieuwden de keuken. Ik heb er geen seconde spijt van gehad, ook al kostte het me uiteraard veel geld.’

Lees ook:
Foto’s: zo ziet Restobar Vista in Rotterdam eruit
Restaurant Fitzgerald uit Rotterdam wisselt van eigenaar
Soenil Bahadoer naar Voltaire: ‘Landgoed verdient sterrestaurant’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.