Vera Voorend en Tommy Jansen gaan Maeve verbouwen. Het met een Michelinster bekroonde restaurant in Utrecht krijgt minder couverts en een nieuwe inrichting inclusief lichtplan. ‘We behouden de identiteit, maar geven het interieur meer diepte en warmte, met oog voor detail en functionaliteit.’
In 2021 startten Vera en Tommy in een karakteristiek Rijksmonument in hartje Utrecht met Maeve. Vier jaar later staat een Michelinster achter de naam van het restaurant, en heeft het 15 punten Gault&Millau. Bovendien wonnen Tommy en zijn medewerker Sem Klein Oonk in 2024 de Gouden Koksmuts.
Nieuw interieur
‘Komende zomer wordt het gehele interieur vernieuwd en wordt een deel van het restaurant verbouwd’, zo laat Vera weten. ‘Vier jaar na de opening zijn we klaar voor een volgende stap en willen wij de ambiance en gastbeleving naar een volgend niveau brengen.’
Om dit te realiseren, worden het volledige interieur en het lichtplan vernieuwd. Ook de entreehal en de toiletruimte worden verbouwd. In het design is gekozen voor een natuurlijke basis met kleurrijke accenten en een mix aan materialen.
Minder couverts
Alle veranderingen leiden eveneens tot een kleiner aantal couverts. ‘Toen wij in 2021 startten, hebben wij de zaak gebouwd met 40 tot 45 couverts’, aldus Tommy. ‘Daarna hebben wij gemerkt dat we ons nog beter voelen bij een kleinschaligere setting. Door ons te richten op een geheel van 30 tot 35 couverts, is er meer ruimte voor gastbeleving, ontwikkeling en verfijning.’
Het vernieuwde restaurant moet de deuren half augustus openen. Vera: ‘Maeve is klaar voor de volgende stap en het interieur groeit daarin mee.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Restaurant Alma in Oisterwijk krijgt aankomende zomer een make-over. Het sterrenrestaurant van Wouter van Laarhoven…
-
Nieuws uit Bourgondisch Breda: Restaurant Chocolat verhuist en heropent in juni 2025 op een compleet…
-
Summum in Zeewolde is open. Het restaurant en gastrobar aan het water heeft een heldere…