Nieuws

Verbouwing en nieuw interieur voor Restaurant Eindeloos in Leeuwarden

Restaurant Eindeloos in Leeuwarden wordt momenteel grondig verbouwd. Het restaurant, gevestigd in een van de oudste panden van de Friese hoofdstad, krijgt een meer natuurlijke uitstraling, geheel passend bij eigenaar Willem Schaafsma.

Willem Schaafsma staat voor biologisch, duurzaam en koken ‘met de seizoenen mee’. Willem is natuurlijk en stoer, en die uitstraling moet Eindeloos ook krijgen. Daarom is begin gemaakt aan een verbouwing in het gastengedeelte van het restaurant.

‘We slopen een paar muren waar onder andere een menukaart uit 1955 is gevonden en de overgebleven muren worden oud groen en crème wit, zodat de zaak groter lijkt. Verder kiezen we voor meer natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen. Door de kleuren en materialen wordt het allemaal wat warmer’, aldus Willem Schaafsma.

Jeunes Restaurateurs
Na de verbouwing krijgt het interieur een oppepper. Uit Italië komen nieuwe, comfortabele designstoelen, die over een week of zeven worden geleverd. Het aantal couverts blijft met 32 gelijk. De verbouwing moet 14 januari klaar zijn, wanneer Eindeloos weer open gaat na een korte verbouwperiode.

Restaurant Eindeloos is gevestigd aan de Korfmakersstraat nummer 17 in hartje Leeuwarden. Chef-kok Willem Schaafsma werkt met een verrassingsmenu om zo te kunnen werken op basis van aanbod. ‘Per jaar verwerk ik 40 tot 60 reeën waarbij ik alles van het dier gebruik’, aldus Schaafsma, die met zijn restaurant aangesloten is bij restaurantorganisatie Jeunes Restaurateurs (JRE).

Vorig artikel

3 x 3 menu om gerechten te delen bij ’t Amusement in Arnhem

Volgend artikel

Promotieprijs voor kersvers sterrestaurant Strandlodge Winterswijk

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.