Nieuws

Venus & Adonis wordt V&A Bar Bistro in Amsterdam

Restaurant Venus & Adonis aan de Prinsengracht in Amsterdam viert haar 10-jarig met een nieuwe naam: V&A Bar Bistro. Tegelijkertijd lanceert het een vernieuwend concept: Bistronomie d’Amsterdam. Het gaat om een verfijnde Franse bistro met een moderne Amsterdamse twist. 

Hier staan bourgondische gerechten centraal, bereid met lokale ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het resultaat? Een toegankelijke, maar culinaire bistro-ervaring die de Franse gastronomie op een eigentijdse manier omarmt.

Het nieuwe V&A Bar Bistro-menu, met jaarronde favorieten en seizoensgebonden specials, brengt het beste van twee werelden samen: klassieke Franse gerechten gecombineerd met lokale seizoensproducten zoals groente uit de Beemster, koolvis uit de Noordzee en dubbeldoel rundvlees uit de Schermer.

Joyce Lieven

De nieuwe chef, de gastronomisch opgeleide Sil Verhaegh, vervolgt zijn  carrière als chef van high-end private dining tot Gault&Millau, nu bij Venus & Adonis – V&A Bar Bistro als chef-kok. De van oorsprong Limburger heeft een specifieke passie: het op unieke wijze culinaire verfijning naar boven brengen in de bistronomie, de samensmelting van de bistrokeuken en de actuele gastronomie.

Joyce Lieven, eigenaresse en gastvrouw vanaf het eerste uur, heeft de dagelijkse leiding, verwelkomt gasten en biedt een zorgvuldig geselecteerde Europesche wijnkaart aan. Ze werkt daarin met haar vaste vinologische partner Vleck Wijnen Amsterdam.

‘Ik ben trots op onze rebranding en ons nieuwe, unieke concept: “Bistronomie d’Amsterdam”. Het is een eerbetoon aan de afgelopen tien jaar en een frisse stap naar de toekomst’, aldus Joyce Lieven.

Sil Verhaegh

Chef-kok Sil Verhaegh voegt toe: ‘We merken dat gasten steeds meer waarde hechten aan een unieke ervaring op hoog niveau, die ook eenvoud en verfijning biedt, maar dan wel zonder poespas. Met dit nieuwe concept, de fusie van de beste smaken, ingrediënten en bereidingen, bieden we precies dat en meer. Mijn passie en smaakprofiel komen hier optimaal tot hun recht’.

Er is van de gelegenheid gebruik gemaakt om het interieur te vernieuwen, te “ver-Fransen”, een kortere naam en nieuw logo te creëren. De authentieke 17e-eeuwse plafondschilderingen, mozaïektegels en monumentaal houtsnijwerk van het nationale wapen “Je maintiendrai” zijn iconen van de stad, net als het restaurant Venus & Adonis zelf, vernoemd naar het wereldberoemde schilderij in het Rijksmuseum van grootmeester Rembrandts leerling Ferdinand Bol.

Lees ook:
Jermain de Rozario: ‘Soms kan ik brullen van geluk’
Martin Berkelmans tovert met groenten bij Pollevie
De out of the box-filosofie van restaurant 1857*

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

'Souvignier gris is hét opkomende druivenras in Nederland'

Volgend artikel

Ronald van Roon: Den Haags enige sterrenchef

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.