‘Vegetarisch wild-menu’ bij Op de Pol in Doetinchem

Vegetarisch wild uit het bos. Dat klinkt spannend. Bij Op de Pol in Doetinchem vindt dit unieke evenement plaats op zaterdag 5 januari.
Afgelopen maanden is Chef Rick van den Broek het Achterhoekse bos in geweest en heeft de ingrediënten voor dit menu verzameld. Om de producten zo goed mogelijk te conserveren is er gebruik gemaakt van verschillende methodes zoals; pekelen, roken, drogen, konfijten, fermenteren en wecken.
Door deze oude bereidingstechnieken te hanteren zijn de producten niet alleen langer houdbaar geworden, de smaak is ook nog eens geweldig getransformeerd.
Naast alle ingrediënten die in het bos zijn gevonden zoals noten, bessen, paddenstoelen, mossen en bladgroentes wordt het menu verder aangevuld met groentes uit de moestuin van ‘Op de Pol’ en streekproducten uit de Achterhoek.
De kosten van dit unieke evenement bedragen 44,50 euro (excl. drank) en de aanvang is om 18.30 uur. Reserveren kan hier.
Op de Pol is gelegen net buiten Doetinchem aan de rand van het bos. Het ‘vegetarisch wildevenement’ vindt plaats in een oude doorrijschuur uit 1846.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining Online, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.