Vegetarisch en veganistisch eten met vleesvervanger jackfruit
Boeken – Jackfruit is de plantaardige vleesvervanger van dit moment. In het gelijknamige kookboek van Jessica Lek staan meer dan dertig verrassende en toegankelijke recepten, van snack tot lunch en van voor- tot hoofdgerecht.
De jonge, tropische vrucht is neutraal van smaak en vlezig van structuur, waardoor deze ideaal is om mee te koken.
Spread of gyros
Vul baobroodjes met in hoisinsaus gewokte jackfruit en groenten, serveer een pretzel met frisse jackfruitspread en geniet van smokey jackfruitgyros met tzatziki.
In een dumpling of een ravioli, door de hummus of falafel, op een plaattaart of sandwich, in een curry of soep. Jackfruit is veelzijdig lekker!
Alle meer dan dertig recepten in dit boek zijn vegetarisch of veganistisch en bevatten voldoende eiwitten, zodat ze als een volwaardig gerecht in een plantaardig dieet passen.
Jessica Lek
Auteur Jessica Lek kookte in restaurants van Sydney tot in haar thuisstad Amsterdam. Haar gerechten weerspiegelen haar persoonlijkheid: creatief en internationaal, stoer doch geraffineerd en altijd met respect voor het beste product, liefst van lokale leveranciers.
Jackfruit is een uitgave van Good Cook in samenwerking met Original Fairtrade. Het boekt telt 88 pagina’s, kost 14,95 euro en is hier te bestellen.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nl, Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Laurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.