Nieuws

Van der Valk Tiel opent skybar SIXX bovenin hoteltoren

Van der Valk Hotel Tiel heeft op de bovenste etage van de 55 meter hoge hoteltoren de nieuwe skybar SIXX geopend. ‘De 360 graden panoramaview geeft een fenomenaal uitzicht richting Nijmegen, Den Bosch, Utrecht en de Utrechtse Heuvelrug, zo laat initiatiefnemer Annabel van der Valk weten aan ChefsFriends.

De opening was op 6 oktober en die dag was heel bewust gekozen. Skybar SIXX is gelegen op de zestiende verdieping van Van der Valk Hotel Tiel en opende daarom op de zesde dag van de tiende maand.

Interieur
De inrichting is gebaseerd op de ‘sky’, de kleuren van de lucht op mooie winterdagen zijn terug te vinden in het interieur en de opvallende verlichting van Moooi haalt de sterren van buiten naar binnen.

‘Samen met architect Jeff van Riel heb ik me helemaal uit mogen leven’, aldus de 23-jarige Annabel.

Bovenste etage
SIXX neemt de gehele bovenste etage van de 55 meter hoge hoteltoren in beslag. Op maandag, dinsdag en woensdag exclusief te huren, van donderdag tot en met zondag zijn de deuren open voor het publiek.

Beste skybar
Annabel laat weten dat de skybar moet uitgroeien tot de mooiste skybar of rooftopbar van Nederland.

En als deze prijs eenmaal in de wacht is gesleept, wil ze ook hoge ogen gooien tijdens Europese wedstrijd, waarin de mooiste en beste skybar worden verkozen.

Internationaal menu
De inspiratie voor het menu komt uit meerdere werelddelen. Het bestaat uit onder andere Japanse sushi, Zeeuwse oesters, Spaanse Iberico-jam, Yakatori op Oosterse wijze, Old Amsterdam-kazen en spierinkjes.

Cocktails
Voor de benamingen van de cocktails komt de inspiratie uit ‘the sky’. Op de kaart bijvoorbeeld Star, Moon, Jupiter en andere hemelse verrassingen.

Vorig artikel

Hotels voordelig geprijsd tijdens Waanzinnige WestCord Weken

Volgend artikel

Tartaar, kreeft, sukade en Bloody Mary van Joris Peters

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.