Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel kiest voor biodiversiteit

Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel start deze week met het koken volgens de nieuwe Biodiversiteit Op Je Bord (BOJB) principes van Dutch Cuisine. Het Amsterdamse viersterren Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel is één van de eerste hotels van de keten met het vizier op biodiversiteit.
Volgens Yuri Hovius, executive chef van het hotel is het een lang traject geweest: ‘We zijn al langer dan een jaar in gesprek met onze leveranciers over keurmerken voor verschillende producten. Welke producten zijn nu echt traceerbaar tot de bron? Welke zijn het meest “planet proof” en hebben dan ook nog een goede kwaliteit? We hopen door onze deelname aan BOJB een impact te kunnen maken op de keten, want hoe meer horeca en catering bedrijven kritischer zijn op hun producten, hoe eerder de impact zal komen.’
Kyra Bommeljé, Operationeel Manager: ‘We hebben alle mogelijkheden onderzocht bij bestaande en nieuwe leveranciers en hebben nu de kaart opgemaakt met producten die direct worden ingekocht door ons eigen distributiecentrum, maar ook met bijvoorbeeld Europees vlees van Driessen Food en biologische groenten en fruit van Van Gelder’.
Het hotel beschikt al over een Gouden Green Key Certificaat, werkt met Too Good To Go tegen voedselverspilling, plant bomen door het programma Green Stay, en streeft ieder jaar naar vermindering van de CO2-uitstoot. De focus van de menukaart was de volgende logische stap in de duurzaamheidsreis.
Over van der Valk Hotel Amsterdam Amstel
Van der Valk Hotel Amsterdam Amstel is geopend in 2018 en beschikt over 206 luxe hotelkamers en suites en twee penthouses op de 17e etage die zijn voorzien van alle gemakken. Hotelgasten maken gratis gebruik van Wellness de Tropen met buitenzwembad en Gym Adam. Parkeren kan in de parkeergarage met 131 parkeerplaatsen, voorzien van 6 laadpunten.
Het hotel beschikt over twaalf vergaderzalen met een maximale capaciteit van 350 personen. Het uitgebreide ontbijtbuffet ’t IJ is gesitueerd op de eerste verdieping, en in de lobby bevinden zich Restaurant Amstelle en hotelbar Moqum.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.