Nieuws

Valuas komt met kroket met vulling van schenkel

Goed nieuws voor liefhebbers van de betere kroket. Restaurant Valuas in Venlo komt met een nieuwe culinaire kroket. De productenlijn van Valuas Kroket wordt binnenkort uitgebreid met een schenkelkroket.

Meesterkok Eric Swaghoven van Valuas heeft een kroket bedacht met een vulling van schenkel. ‘Het gaat om schenkels van speciale runderen en kalfschenkels. Die worden fantastisch. Ze liggen tussen nu en vier weken in de handel’, aldus Swaghoven voor de camera van ChefsFriends.nl op het culinaire festival Lekker Venlo.

Schenkel is afkomstig van de poot van runderen en andere viervoetige dieren. Ze bestaan uit een vleesdeel en een mergdeel. Schenkels doen het goed in stoofschotels en bouillon. De rundelsenkels zijn rood van kleur, de kalfschenkels roze.

Volgens Swaghoven zijn er steeds betere leveranciers die op duurzame wijze smaakvolle schenkels maken. Met de kroketvulling kan eindeloos worden gevarieerd, maar Eric heeft een duidelijke mening hierover: ‘het lekkerste blijft toch een goede vlees- of garnalenkroket’. ChefsFriends.nl mocht proeven en onderstreept de mening van Eric.

De Valuas kroket is een groot succes. De gebroeders Swaghoven – eigenaren van het Venlose toprestaurant Valuas – zetten maandelijks tussen de 10.000 en 12.000 kroketten en bitterballen af. De kroketten worden ambachtelijk gemaakt in een speciaal daarvoor ingerichte productiekeuken.

Ook eens zo’n topkroket van Valuas proeven? Bekijk dan www.valuaskroket.nl en zie de verkoopadressen bij jou in de buurt. Of ga naar Restaurant Valuas naar de St. Urbanusweg 11 in Venlo om er op gastronomische wijze van te genieten.

Vorig artikel

Hotel New York Rotterdam introduceert ‘Slapen in eigen stad’

Volgend artikel

Zeven heerlijke hotelterrassen om te ontspannen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.