Nieuws

Unieke Amsterdamse locaties slaan handen ineen

Twintig unieke en zelfstandig opererende evenementenlocaties in Amsterdam slaan de handen ineen. De vereniging is opgericht vanuit de behoefte om bijzondere locaties op overzichtelijke wijze onder de aandacht te brengen bij de binnenlandse en buitenlandse congresbranche.

Naast de bekende venues zoals bijvoorbeeld de RAI, heeft Amsterdam meer te bieden voor organisatoren van kleine en grote evenementen. Unieke locaties met de mogelijkheid om hier evenementen voor 20 tot 1.000 gasten te kunnen organiseren, die tot nu toe alleen bekend zijn bij de Amsterdammer of goed geïnformeerde insiders, zijn nu ook vindbaar via de eigen website van Unique Venues of Amsterdam, via www.uniquevenuesofamsterdam.com.

Koninklijke Industrieele Groote Club
De vereniging beleefde zijn officiële start op woensdag 20 januari. In aanwezigheid van alle leden werd het glas geheven op de samenwerking in de nieuwe zalen van de Koninklijke Industrieele Groote Club aan de Dam, één van de 20 deelnemende locaties.

Het samenwerkingsverband is in nauw overleg met Amsterdam Marketing tot stand gekomen en heeft de volledige steun van deze organisatie. Naast vindbaarheid is het delen van kennis op operationeel en commercieel niveau bij de medewerkers van de aangesloten locaties een andere belangrijke doelstelling.

Unique Venues of Amsterdam
Michiel Lindenbergh, voorzitter van Unique Venues of Amsterdam; “De effecten van een goede onderlinge samenwerking hebben zich inmiddels al meerdere keren bewezen. Het is voor opdrachtgevers heel gemakkelijk om locaties in Amsterdam te vinden en de samenwerking geeft een groot vertrouwen bij de organisatoren die vaak nog niet voldoende bekend zijn, maar die het aanbod voor organisatoren wel compleet maakt.

Wij zijn heel trots dat er nu al 20 leden toegetreden zijn en dat er 7 anderen zeer geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap.”

Leden van Unique Venues of Amsterdam:

1. Beurs van Berlage
2. De Bazel
3. Koninklijke Theater Carré
4. Het Koninklijke Concertgebouw
5. De Nieuwe Liefde
6. Delamar Theater
7. Felix Meritis
8. Het Scheepvaartmuseum
9. Het Sieraad
10. Koninklijke Industrieele Groote Club
11. KIT Meetings & Events
12. Muziekgebouw aan ’t IJ
13. Passenger Terminal Amsterdam
14. Rembrandt Tower Boardroom
15. Rode Hoed
16. Van Gogh Museum
17. Westergasfabriek
18. Eye Film Instituut
19. Science Center NEMO
20. Tobacco Theater

Vorig artikel

JRE beloont restaurants voor opvallend ondernemerschap

Volgend artikel

‘Alles uit de Oosterschelde’ in nieuw restaurant Edwin Vinke

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.