Nieuws

Tweesterrenchef Moshik Roth kookt in Holland Heineken Huis in Rio

Chef Moshik Roth van 2 Michelin sterren restaurant &samhoud places in Amsterdam is opnieuw door Heineken gevraagd om in de Olympic Club van het Holland Heineken House te koken. Na de Olympische Spelen van Londen in 2012 mag het &samhoud places team nu naar Rio de Janeiro om een culinair feest neer te zetten.

Moshik: ‘Het Holland Heineken House is een begrip, ook buiten Nederland. Het is een grote eer om weer bij te mogen dragen aan het Oranje gevoel. Fantastisch om weer een plek te mogen creëren waar sportliefhebbers samenkomen en kunnen verbinden terwijl zij genieten van een heerlijk diner’.

Niels Grevenstuk, senior brand activation manager Heineken: “Na een fantastische ervaring in het huis in Londen, zijn we er enorm trots op dat sterrenchef Moshik ook in de Olympic Club van het Holland Heineken House in Rio een eigen menu verzorgt. In het Holland Heineken House vieren we sport in al haar facetten; met het vieren van de medaillehuldigingen, maar zeker ook culinair door de komst van Moshik.”

3, 4 en 5 gangenmenu 
Moshik zal een 3, 4 en 5 gangenmenu ontwikkelen dat dagelijks zal wisselen. Het menu wordt geïnspireerd door de Olympische Spelen en zal uiteraard een Braziliaans tintje hebben. Een mooie opgave nu de Braziliaanse keuken dicht bij Moshik’s hart ligt na een culinaire reis afgelopen jaar. ‘Het belooft een menu te worden waarin &samhoud places fans mijn signature zeker zullen herkennen’, aldus Moshik.

Moshik Roth zal samen met zijn sterspelers in het Holland Heineken House koken van 4 tot en met 21 augustus. In samenwerking met Heineken en de HR partner wordt er nog één chef gezocht die het team zal versterken. Dit talent maakt na afloop kans op een vaste aanstelling bij restaurant &samhoud places.

Over &samhoud places
In augustus 2012 opende &samhoud places haar deuren aan de Oosterdokskade 5 in Amsterdam. Het restaurant werd na twee maanden bekroond met 2 Michelin sterren. Oprichters van &samhoud places zijn Moshik Roth en ondernemer Salem Samhoud. Zij ondernemen met een visie: Together we build a brighter future. We give gastronomy to the world by inspiring and connecting people. Naast het tweesterrenrestaurant heeft Moshik een lijn voor de retail ontwikkeld, &samhoud food. De &samhoud groep bestaat verder uit &samhoud consultancy, &samhoud media en &ranj met vestigingen in Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Zurich en Kuala Lumpur.

Vorig artikel

4 Unieke appartementen bij uitgebreid Restaurant Scherp in Middelburg

Volgend artikel

Videobeelden vernieuwd sterrestaurant Wiesen in Eindhoven

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.