Nieuws

Truffeldiner met Italiaanse sterkok bij Waldorf Astoria Amsterdam

Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam is maandag 14 en dinsdag 15 november het toneel van een bijzonder truffeldiner. De meester in bereidingen met Alba-truffel, de Italiaanse sterkok Pasquale Laera, maakt op uitnodiging van Sidney Schutte een vijfgangenmenu met witte truffel.

De witte truffel uit Alba is de meest begeerde en meest geurige onder de truffels en speelt de hoofdrol in eenvoudige, aardse, gerechten. Voor liefhebbers is er weinig méér nodig dan dun geschaafde plakjes witte truffel over een gerecht, of in een saus verwerkt.

De pure smaaksensatie bezorgt culinaire fijnproevers volmaakt eetgeluk.

De Italiaan Laera en Waldorf Astoria’s souschef Tomas Bron zullen ieder op hun eigen manier de witte truffel een rol laten spelen in het menu; klassiek verwerkt in traditionele Italiaanse streekgerechten van gastchef Pasquale Laera en verrassend gepresenteerd in culinaire creaties van Goldfinch Brasserie chef Tomas Bron.

Bij het diner worden speciaal geselecteerde wijnen geserveerd van het bekende Italiaanse wijnhuis Batasiolo S.P.A., dat veelvuldig gelauwerd is om zijn prachtige Barolo’s.

Gastchef Pasquale Laera is executive chef van het luxe Il Boscareto Resort & Spa nabij het idyllische Italiaanse plaatsje Serralunga d’Alba (Piemonte) en het daarin gevestigde met 1-Michelinster getooide La Rei Ristorante. De nog jonge chef (30) volgt zijn passie voor koken vanaf zijn 14e jaar.

Liefhebbers van truffel kunnen reserveren voor dit speciaal voor deze twee avonden (14 en 15 november) samengestelde menu a 92 euro per persoon. Reserveren kan via reservations.amsterdam@waldorfastoria.com.

 

Vorig artikel

Inter Scaldes op 1 in restaurantgids Lekker

Volgend artikel

Extra wildavond bij l’Atelier in Gulpen

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.