Nieuws

Troef in Amsterdam: ‘Eerlijk, ambitieus en toegankelijk’

Ze leerden alle vier de kneepjes van het vak bij de betere restaurants van ons land en slaan nu de handen ineen voor hun eigen zaak. Raymond Plat, Niels Leijssenaar, Willem Alberts en Roderick Kunst openen op 22 maart Troef in de Weesperzijdebuurt in Amsterdam.

In Troef werken ze met een menukaart met ‘een klassieke Franse basis en – op zijn tijd – een mediterrane uitschieter’. Een à-la-cartekaart met de signatuur van chef Raymond: eerlijk, ambitieus en toegankelijk.

Niels Leijssenaar
‘Troef ontstond als werknaam, maar klonk zo lekker in de oren dat we bij deze naam zijn gebleven’, vertelt Niels.

‘Vooral ook omdat in onze visie van gastvrijheid je altijd wel een troef achter de hand moet houden. Of het nu een speciaal vegetarisch gerecht is of een extra tafel voor onverwachte gasten: alles kan geregeld worden bij Troef.’

Raymond Plet
De gezamenlijke ambitie om een restaurant op niveau op te zetten, bracht hen samen. Raymond heeft De Lindenhof in Giethoorn, De Librije in Zwolle en 212 in Amsterdam op zijn cv staan.

Niels wordt verantwoordelijk voor de vloer en was de afgelopen jaren werkzaam als de hospitaliy manager van de Ron Blaauw Groep.

Roderick en Willem vormen een zakelijk duo, ook zij hebben een verleden bij de Ron Blaauw Groep. In 2017 openden zij Escobar en nu krijgt dat een vervolg met de opening van Troef, in samenwerking met Raymond en Niels.

Lees ook:
Dit Amsterdamse hotel treedt toe tot mondiale elite-collectie
Beschilderde BMW bij expositie in The Grand in Amsterdam
Roos Stevens maître en sommelier bij Bridges Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Sonja en Nico Boreas van start met Sabero in Leende

Volgend artikel

Roos Stevens: 'Altijd pak havermelk in koelkast'

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.