Advertorial

Topgastronomie organiseert opnieuw eigen restaurantweek; FIJNproeven!

Advertorial – Na de succesvolle eerste editie van FIJNproeven! in oktober 2015 hebben de drie toonaangevende restaurantverenigingen opnieuw de handen ineen geslagen en wordt van 23-29 mei 2016 voor de tweede keer een culinaire restaurantweek georganiseerd: FIJNproeven.nl!

De unieke samenwerking tussen Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Jeunes Restaurateurs, waarbij DiningCity als faciliterende partner optreedt, biedt culinaire liefhebbers de mogelijkheid om voor een scherpe prijs kennis te maken met de topgastronomie van Nederland en Vlaanderen.

De deelnemende restaurants spelen met het initiatief in op de groeiende stroom aan actie- en themaweken. Henk Borst, directeur van FIJNproeven.nl: ‘Het succes van de eerste editie van FIJNproeven! heeft ons gestimuleerd om op de ingeslagen weg voort te gaan. Met FIJNproeven! hebben we een manier gevonden om aansluiting te vinden bij het fenomeen actieweek maar dan wel met behoud van de kwaliteit en allure waar onze aangesloten restaurants voor staan’.

Bestaande aanbieders van actieweken hebben naar onze mening één doel voor ogen en dat is, over de hoofden van de topgastronomie heen, er vooral zelf beter van te worden. Met FIJNproeven! bepalen we gezamenlijk met de restaurants de planning en invulling van het concept met als einddoel de bestaande gast te belonen voor zijn of haar loyaliteit en de nieuwe gast op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met topgastronomie.

De 3 organiserende restaurantverenigingen beogen zowel reguliere als nieuwe gasten van dienst te zijn. ‘Uiteraard nodigen wij ook onze vaste gasten uit om ook eens een collega-restaurant te bezoeken tijdens de actieweek’, licht Borst toe. ‘Maar zeker ook voor liefhebbers van gastronomie die regelmatig uit eten gaan maar onder dit niveau is FIJNproeven.nl een uitkomst. Deze mensen willen we graag laten ervaren dat het verschil in kwaliteit, ambiance en beleving veel groter is dan het uiteindelijke verschil op de rekening‘, aldus Borst.

Naast de aangesloten leden van de 3 initiatiefnemers is de week ook opengesteld voor restaurants die naar objectieve maatstaven tot de culinaire top van Nederland en Vlaanderen gerekend mogen worden. In totaal hebben 110 toprestaurants zich al voor deze week aangemeld.

Over FIJNproeven!
De tweede FIJNproeven! week vindt plaats van 23 mei-29 mei 2016 waarbij een keuze gemaakt kan worden uit een 3- of 4 gangen lunch of een 3 gangen diner voor € 37,50 met een toeslag van € 7,50 per Michelinster. Aanvullend ontvangen deelnemers een korting van € 2,50 als de reservering gemaakt wordt met een creditcard.

Partners FIJNproeven!:

  • De Bijenkorf
  • Mercedes-Benz Nederland
  • Moet et Chandon
  • SublimeFM
Vorig artikel

Tweesterrenchef François Geurds zoekt barbecuemeesters

Volgend artikel

Thee Menu op basis van Chinese Geneeskunde bij HanTing Cuisine

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.