Nieuws

Tommy den Hartog opent restaurant 273 in Utrecht

Utrecht is een culinaire bestemming rijker. Tommy den Hartog heeft de deuren geopend van zijn eigen zaak. Restaurant 273 is gevestigd aan de Oudegracht en vernoemd naar het huisnummer van de locatie. Het is de eerste eigen onderneming voor de chef-kok, die werkte bij Moon, Vinkeles en Johannes.

Eigenlijk hadden de deuren vorig jaar november al moeten openen, maar vanwege de lockdown door de coronacrisis kon Tommy den Hartog dat niet eerder doen dan in juni.

Internationale invloeden
Restaurant 273 onderscheidt zich door een creatieve keuken met internationale invloeden en de bijzondere toepassingen van koper in het interieur. In de 120 vierkante meter grote eetgelegenheid is plek voor 48 gasten.

‘Ik wilde heel graag in Utrecht een restaurant beginnen’, aldus Tommy. ‘Het is mijn geboortestad en ik heb er veel vrienden en familie. Daarnaast liggen er op gastronomisch gebied in het hogere segment kansen.’

Koperen bar
273 is een toegankelijk restaurant met een ongedwongen sfeer. Het interieur is ontworpen door de chef en zijn partner Gyöngyi Peijenburg. Een van de eyecatchers is de koperen bar met een wit marmeren blad en ingebouwde wijnkoelers.

Achterin in de zaak bij de open keuken zijn twee mogelijkheden voor high dining. Als gast kun je bij je reservering kiezen voor high dining of low dining.

Franse keuken
De keuken heeft de klassieke Franse keuken als basis, aangevuld met internationale smaken en moderne kooktechnieken. ‘Mijn kaart is een wereldreis. Elk gerecht neemt je mee naar een nieuw land.

De menukaart bestaat uit een aanbod van bites en oesters, een lunchmenu van drie gangen (29 euro) en een chef’s menu (vier tot acht gangen, vanaf 49 euro). Daarnaast is er een à-la-cartekaart met daarop zo’n tien gerechten met het formaat van een tussengerecht, variërend in prijs van 12 tot 19,50 euro per gerecht.

Wijnen
Op de wijnkaart staan zo’n negentig wijnen. Voornamelijk uit Europa en met een brede opzet in prijs en smaak. En er zijn zo’n tien open wijnen. De voorkant wordt geleid door sommelier en restaurantmanager Katrien Nijmeijer, die is overgekomen van restaurant Lastage in Amsterdam.

Restaurant 273 is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner en op zondag doorlopend geopend voor lunch en diner. Er ligt een parkeergarage op vier minuten lopen.

Lees ook:
Restaurant Maeve opent onder de rook van de Dom in Utrecht
Vito Reekers chef nieuwe restaurant Hemel & Aarde in Utrecht
Stel je eigen vakantie samen bij Carlton President-hotel

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Arrangement Kaatje bij de Sluis: amusemenu, ontbijt en overnachting

Volgend artikel

Zomerseizoen geopend: Loungy Mondays bij Bij Jef

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.