Boeken

Tjitze van der Dam lanceert nieuw kookboek Spijs

Boeken – Tjitze van der Dam presenteert zijn nieuwste kookboek Spijs. Na het succes van zijn eerste boek Hollandse Klassiekers AnnoNu biedt Spijs een frisse en inspirerende kijk op lokaal en seizoensgebonden koken.

Dit boek neemt de lezer mee naar buiten, om de rijkdom aan Nederlandse ingrediënten te ontdekken en eenvoudige, doch smaakvolle gerechten te bereiden in verbinding met de natuur.

Het idee voor Spijs ontstond tijdens een wandeling met zijn dochters door het bos in de lente. De geur van bloeiende vlierbloesem bracht Tjitze, die als kok een achtergrond heeft in de horeca, op het idee om een kookboek te maken dat mensen uitnodigt om naar buiten te gaan en te ontdekken wat de Nederlandse natuur te bieden heeft.

Nederlandse producten

‘Iedereen loopt erlangs, maar velen hebben geen idee wat het is. Terwijl de geur en smaak van vlierbloesem echt heerlijk zijn’, stelt Tjitze. ‘In Spijs wil ik de lezers inspireren om zich heen te kijken, en te zien hoe wonderlijk het is wat er allemaal groeit en bloeit. En wat je ermee kunt doen in de keuken.’

Spijs is ingedeeld volgens de elementen aarde, water, vuur, lucht en zoet. Elk met gerechten die de veelzijdigheid van Nederlandse producten en buiten koken vieren. Het boek is een culinaire ontdekkingsreis waarin fijne gerechten worden gepresenteerd, die zowel de enthousiaste thuiskok als de professional kunnen inspireren.

Over Tjitze van der Dam

Opgegroeid op het Friese platteland, heeft Tjitze van der Dam zijn liefde voor de natuur en culinaire creativiteit weten te combineren in zijn werk. Met ervaring in enkele van de betere hotels en restaurants van Nederland, is hij uitgegroeid tot een voorstander van lokaal en seizoensgebonden koken. Zijn nuchtere kijk en passie voor de Nederlandse keuken worden weerspiegeld in Spijs, waarin hij de rijkdom van onze natuur op inspirerende wijze naar het bord vertaalt.

Vorig artikel

Hanneke van Kouwen: ‘Hoog Holten blijft Hoog Holten’

Volgend artikel

Mondiale lijst neemt 22 Nederlandse restaurants op in wereldtop

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.