Home / Boeken / Tjitze van der Dam lanceert nieuw kookboek Spijs

Tjitze van der Dam lanceert nieuw kookboek Spijs

Boeken – Tjitze van der Dam presenteert zijn nieuwste kookboek Spijs. Na het succes van zijn eerste boek Hollandse Klassiekers AnnoNu biedt Spijs een frisse en inspirerende kijk op lokaal en seizoensgebonden koken.

Dit boek neemt de lezer mee naar buiten, om de rijkdom aan Nederlandse ingrediënten te ontdekken en eenvoudige, doch smaakvolle gerechten te bereiden in verbinding met de natuur.

Het idee voor Spijs ontstond tijdens een wandeling met zijn dochters door het bos in de lente. De geur van bloeiende vlierbloesem bracht Tjitze, die als kok een achtergrond heeft in de horeca, op het idee om een kookboek te maken dat mensen uitnodigt om naar buiten te gaan en te ontdekken wat de Nederlandse natuur te bieden heeft.

Nederlandse producten

‘Iedereen loopt erlangs, maar velen hebben geen idee wat het is. Terwijl de geur en smaak van vlierbloesem echt heerlijk zijn’, stelt Tjitze. ‘In Spijs wil ik de lezers inspireren om zich heen te kijken, en te zien hoe wonderlijk het is wat er allemaal groeit en bloeit. En wat je ermee kunt doen in de keuken.’

Spijs is ingedeeld volgens de elementen aarde, water, vuur, lucht en zoet. Elk met gerechten die de veelzijdigheid van Nederlandse producten en buiten koken vieren. Het boek is een culinaire ontdekkingsreis waarin fijne gerechten worden gepresenteerd, die zowel de enthousiaste thuiskok als de professional kunnen inspireren.

Over Tjitze van der Dam

Opgegroeid op het Friese platteland, heeft Tjitze van der Dam zijn liefde voor de natuur en culinaire creativiteit weten te combineren in zijn werk. Met ervaring in enkele van de betere hotels en restaurants van Nederland, is hij uitgegroeid tot een voorstander van lokaal en seizoensgebonden koken. Zijn nuchtere kijk en passie voor de Nederlandse keuken worden weerspiegeld in Spijs, waarin hij de rijkdom van onze natuur op inspirerende wijze naar het bord vertaalt.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.