Advertorial

Tien sterrenchefs bundelen krachten in Slot Zeist

Advertorial – Hoe bijzonder is het dat chefs met een Michelinster in de mega competitieve Champions League van de culinaire wereld samenwerken met als resultaat een 10 sterren culinaire verwennerij. Eten in een sterrenrestaurant is heerlijk, maar het blijft meestal bij één avondvullende ervaring aan één tafel van één chef.

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart 2023 laat de crème de la crème van de Nederlandse gastronomie zien dat het ook anders kan. Op één avond maak je kennis met tien topchefs. Een culinair event van deze statuur vraagt natuurlijk om een prachtige locatie. Slot Zeist is gekozen vanwege de bijzondere stijlzalen, de schitterende entree en de centrale ligging.

Als je aankomt via de oprijlaan bij Slot Zeist, staan de mensen van Valet Parking klaar om je auto te parkeren. Na ontvangst door Chef de Chateau Alex van Schaik met champagne en amuses, begint de avondvullende culinaire wandeling. 

Op beide avonden verzorgen maar liefst tien bekroonde Michelin-chefs onder leiding van de Chef de Chateau een all-in exclusieve culinair programma. Dit bestaat uit vier voorgerechten, vier hoofdgerechten en twee desserts.

Vanzelfsprekend worden bijpassende wijnen bij de gerechten geserveerd en de winemakers helpen je graag om de juiste keuze van de wijn te maken. De gerechten haal je zelf op bij de chefs, waarna je na een praatje met de chef plaatsneemt aan één van de vele (sta)tafels. Tijdens de culinaire wandeling word je verrast door livemuziek, wat de sfeer compleet maakt.

Om 22.00 uur start de afterparty, die je kunt doorbrengen in het loungecafé onder het genot van een kopje koffie en een likeurtje of lekker dansen in de ‘ballroom’, waar de dj er een feest van maakt. Rond middernacht staan de mensen van Valet Parking klaar om je auto op te halen, of wellicht beter, deze door Rent A Bob te laten ophalen, die je dan ook thuisbrengt.

Per avond zijn er tien van de 12 deelnemende chefs aanwezig: 

 • Paul Kappé van Monarh in Tilburg
 • Ronald van Roon van Calla’s in Den Haag
 • Egon van Hoof van Mos in Amsterdam
 • Lars van Galen van ’t Lansink in Hengelo
 • Mike Cornelissen van Rijnzicht in Doornenburg
 • Eric van Bochove van ’t Vlasbloemeken in Koewacht
 • Wilco Berends van De Nederlanden in Vreeland
 • Hans Derks van Versaen in Ravenstein
 • Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine in Haarlem 
 • Erik de Mönnink van De Swarte Ruijter in Holten.
 • Erik Tas van ’t Ganzenest in Rijswijk
 • Jonathan Zandbergen van Merlet uit Schoorl.

Sterren Preuvenement in Slot Zeist, vrijdag 17 en zaterdag 18 maart, 18.30 – 00.00 uur.

De dresscode is feestelijk.

Een all-in toegangskaart bedraagt € 349,- per persoon.

Maximaal 350 gasten per avond.

Toegangskaarten verkrijgbaar via www.sterrenpreuvenement.nl

Vorig artikel

Steeds meer hotels gaan over op OnlinePrint Cloud codeerstysteem

Volgend artikel

Eigenaar restaurant De Bokkedoorns opent zaak op Bonaire

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.