Wellnessresort Thermen Berendonck in Wijchen is uitgebreid met een hotel met zeventig kamers en 33 suites. In het gloednieuwe pand huisvest bovendien fine dining-restaurant Sapna, dat onder culinaire leiding staat van Yasmina El Azzouzi en Marijn van de Worp. ‘Wat begon als een droom, is werkelijkheid geworden.’
Het nieuwe hotel is ingericht in Indiase stijl, met als blikvanger de 180 vierkante meter grote Maharadja Suite. Het interieur bestaat uit duizenden artefacten, handgemaakte meubels en karakteristieke verlichting, rechtstreeks geïmporteerd uit India.
Zelfs de geurbeleving is daarop afgestemd. De speciaal ontwikkelde geur ‘Jadu’ – magie in het Sanskriet – is subtiel aanwezig in het hotel en moet bijdragen aan de warme, magische sfeer.
Restaurant Sapna
Belangrijk onderdeel van het hotel is fine dining-restaurant Sapna, sanskriet voor droom. ‘Met Sapna voegen we een culinaire bestemming van topniveau toe aan ons resort’, aldus algemeen directeur Fabian Dolman van Thermen Resorts. ‘Onze ambitie is duidelijk: Sapna positioneren in de culinaire top van Nederland.’
Marijn van der Worp
Dat moet gebeuren onder leiding van Yasmina El Azzouzi en Marijn van der Worp. In het restaurant proef je de wereld. Van de warmte van oosterse specerijen tot de diepgang van klassieke keuken. Traditionele technieken worden gecombineerd met moderne flair.
Exclusieve wijnen
De ambiance van Sapna kenmerkt zich door intieme nisjes, panoramisch uitzicht over het meer en een serene, oosterse sfeer. De Wine Cave biedt exclusieve wijnen, de Spice Wall brengt het karakter van wereldmarkten en de Sweet Jewellery presenteert huisgemaakte bonbons als juwelen.
Sapna is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner. Ook voor gasten die niet in het hotel verblijven. ‘Wat begon als een droom, is werkelijkheid geworden’, aldus Fabian. ‘We hebben een plek gecreëerd waar onze gasten echt even kunnen ontsnappen en zich laten betoveren.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Hotel & Restaurant Wesseling in Dwingeloo is al sinds 1662 in familiebezit. Op 4 april…
-
Nobu komt naar Nederland. De befaamde restaurant- en hotelformule opent een restaurant en branded residence…
-
Het Amsterdam Marriott Hotel bestaat 50 jaar en viert die mijlpaal met een grondige renovatie…