Home / Nieuws / Thermen Berendonck opent hotel en fine dining-restaurant

Thermen Berendonck opent hotel en fine dining-restaurant

Wellnessresort Thermen Berendonck in Wijchen is uitgebreid met een hotel met zeventig kamers en 33 suites. In het gloednieuwe pand huisvest bovendien fine dining-restaurant Sapna, dat onder culinaire leiding staat van Yasmina El Azzouzi en Marijn van de Worp. ‘Wat begon als een droom, is werkelijkheid geworden.’

Het nieuwe hotel is ingericht in Indiase stijl, met als blikvanger de 180 vierkante meter grote Maharadja Suite. Het interieur bestaat uit duizenden artefacten, handgemaakte meubels en karakteristieke verlichting, rechtstreeks geïmporteerd uit India.

Zelfs de geurbeleving is daarop afgestemd. De speciaal ontwikkelde geur ‘Jadu’ – magie in het Sanskriet – is subtiel aanwezig in het hotel en moet bijdragen aan de warme, magische sfeer.

Restaurant Sapna

Belangrijk onderdeel van het hotel is fine dining-restaurant Sapna, sanskriet voor droom. ‘Met Sapna voegen we een culinaire bestemming van topniveau toe aan ons resort’, aldus algemeen directeur Fabian Dolman van Thermen Resorts. ‘Onze ambitie is duidelijk: Sapna positioneren in de culinaire top van Nederland.’

Marijn van der Worp

Dat moet gebeuren onder leiding van Yasmina El Azzouzi en Marijn van der Worp. In het restaurant proef je de wereld. Van de warmte van oosterse specerijen tot de diepgang van klassieke keuken. Traditionele technieken worden gecombineerd met moderne flair.

Exclusieve wijnen

De ambiance van Sapna kenmerkt zich door intieme nisjes, panoramisch uitzicht over het meer en een serene, oosterse sfeer. De Wine Cave biedt exclusieve wijnen, de Spice Wall brengt het karakter van wereldmarkten en de Sweet Jewellery presenteert huisgemaakte bonbons als juwelen.

Sapna is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor diner. Ook voor gasten die niet in het hotel verblijven. ‘Wat begon als een droom, is werkelijkheid geworden’, aldus Fabian. ‘We hebben een plek gecreëerd waar onze gasten echt even kunnen ontsnappen en zich laten betoveren.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.

Lees verder

Schrijf je in en mis niets!

Ontvang gratis onze inspiratiemail in je mailbox en mis niets!

De beste recepten van onze beste chefs

De beste chefs delen hun beste gerechten in onze recepturenbank. En nu denk je wellicht: die kan ik toch niet maken. Jawel hoor. De ingrediënten en benodigde apparatuur zijn afgestemd op de thuiskok, die in zijn eigen keuken graag bakt, grilt en stoomt.

De recepturenbank is gevuld met gerechten van diverse sterrenkoks, maar toegankelijk gemaakt voor de hobbykok. Lekker thuis koken met recepten van Martin, Michel en Hans.

Kijk rond in onze showroom

Onze showroom is gevuld met de leukste en lekkerste producten en diensten. Je kunt er terecht voor aanbiedingen, smakelijke kortingen en andere voordelen.

Snuffel er eens rond en laat je inspireren. Als cadeau voor jezelf of om anderen mee te verrassen.

showroom bonbons

© Copyright ChefsFriends.nl – Een activiteit van R & R media en advies.