Nieuws

The Grand Amsterdam biedt kunstenaars onderdak en werkruimte

Sofitel Legend The Grand in Amsterdam heft kamers beschikbaar gesteld aan kunstenaars. Zij logeren en werken in zogeheten ‘artists in residence suites’, terwijl het hotel kost en inwoning voor rekening neemt. Er wordt ook gewerkt op andere plekken in het hotel, zodat gasten hun werken kunnen zien.

Niet alleen de hotels worden hard geraakt door de coronacrisis, ook voor de kunstsector zijn het zware tijden. Veel kunstenaars zitten werkloos thuis zonder zicht op een snelle verbetering.

Sofitel Legend The Grand
Om hen inspiratie en mogelijkheden te bieden, heeft het hoofdstedelijke vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand kunstenaars uitgenodigd om te komen werken en logeren in speciaal daarvoor ingerichte kamers. Daarbij wordt rekening gehouden met de verschillende disciplines.

Monumentaal pand
Het monumentale gebouw waarin het hotel is gevestigd, heeft een lange geschiedenis met kunst. Kunstenaars hebben bijdrages geleverd aan zowel de gevels als het interieur.

Veiling
Komende zomer wordt het project afgerond en worden de werken van de deelnemende kunstenaars gebundeld in een fraai boekwerk. De originele kunstwerken worden aan het eind van het kalenderjaar geëxposeerd in het hotel en geveild voor een goed doel dat in het teken staat van de ondersteuning van de getroffen kunstsector.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Thomas Voets nieuwe chef Benz at Kazerne in Eindhoven

Volgend artikel

Smakelijk wilddiner in een van de Achterhoekse hotels

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.