Nieuws

The Dylan, Prinsenhof en Parkhotel in lijst beste koffie-adressen

De hotels The Dylan in Amsterdam, Prinsenhof in Groningen en Bilderberg Parkhotel in Rotterdam zijn opgenomen in een lijst met beste koffieadressen van Nederland. Vakblad Misset Horeca presenteerde maandag 12 september de Koffie Top 100. De winnende zaak is Black & Bloom in Groningen.

De Koffie Top 100 is een jaarlijkse ranglijst van vakblad Misset Horeca met daarin de honderd beste koffiebedrijven van Nederland.

Ranglijst
De deelnemende zaken zijn aangemeld door hun koffiebrander of hebben zichzelf aangemeld. Na (diverse) jurybezoeken wordt de ranglijst samengesteld.

Amsterdam
In de lijst staan drie tophotels. Hoogst genoteerde is The Dylan in Amsterdam op plaats 10. ‘Ze hebben er prima verstand van slapen (en eten, kom er maar in, Vinkeles), maar óók van goede koffie’, aldus de jury.

Groningen
De Prinsenhof in Groningen staat op plek 25. Hierover schrijft de jury onder andere: ‘De wijze waarop barista Oscar de verschillende soorten koffie presenteert en toelicht, zou een voorbeeld zijn voor veel horecagelegenheden.’

Rotterdam
Het derde tophotel in de lijst is het Rotterdamse Bilderberg Parkhotel (positie 63). ‘De passie voor koffie is ontwikkeld door trainingen van brander Piazza d’Oro en dat werpt overduidelijk zijn vruchten af, zien we’, zo lezen we in het juryverslag.

Black & Bloom
De beste koffie wordt volgens de jury geserveerd bij Black & Bloom in Groningen. ‘De kwaliteit en complexiteit van de koffies is ongeëvenaard, net als de theoretische kennis.’

Koffie Top 100
Benieuwd naar de volledige lijst? Via deze link kun je de Koffie Top 100 van Misset Horeca bekijken. We zijn benieuwd naar jouw favoriet.

Vorig artikel

Taste4Life-menu voor goede doel bij Het Koetshuis Bennekom

Volgend artikel

Sterchef Rogier van Dam gast in keuken Nobel op Ameland

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.