The Best Chef, het platform dat internationale chefs bekroond met (één, twee of drie) messen, heeft veertien in Nederland actieve chefs opgenomen in haar 2025-lijst. Nelson Tanate van De Librije krijgt de maximale score. Twee chefs hebben twee messen achter hun naam en elf zijn bekroond met één mes.
Drie Michelinsterren en drie koksmessen van The Best Chef. Nelson Tanate van De Librije is onderdeel van de wereldtop. Na het plotselinge overlijden van Jonnie Boer eerder dit jaar, zet de head chef de culinaire statuur van het Zwolse restaurant met verve voort.
Drie messen
The Best Chef is een wereldwijd platform dat chefs beoordeelt. In het verleden gebeurde dat op basis van een ranglijst, nu krijgen ze messen achter hun naam. Wie één mes scoort, is ‘excellent’. Met twee messen achter je naam ben je ‘world class’. Krijg je de maximale beoordeling van drie messen, dan val je in de groep ‘the best’.
In het meest recente overzicht van The Best Chef staan 126 chefs in de lijst met drie messen. Een van hen is Nelson.
Twee messen
Het aantal chefs dat twee messen heeft, is 236. Tim Golsteijn van restaurant Bougainville in Amsterdam en Joris Bijdendijk van Rijks en Wils in Amsterdam maken daar deel vanuit.
Tot slot zijn 421 chefs bekroond met één mes en daarvan zijn er elf actief in Nederland: Arjan Speelman (Ciel Bleu Amsterdam), Dennis Huwaë (Daalder Amsterdam), Emile van der Staak (De Nieuwe Winkel Nijmegen), Erik en Juliën van Loo (Parkheuvel Rotterdam), Guido Braeken (Create Eijsden), Hans van Wolde (Brut172 Reijmerstok), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn Staphorst), Jeroen Achtien (Inter Scaldes Kruiningen), Michael van der Kroft (Tres Rotterdam), Robin van de Bunt (De Leuf Ubachsberg) en Soenil Bahadoer (Gem Gemert).
The Best Chef riep Rasmus Monk van het Deense Alchemist – net als vorig jaar – uit tot de beste chef wereldwijd.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Pizza(deeg) als de hoofdrolspeler in een fine dining-concept? Giulia Sgueglia en Kevin Russo zijn vanuit…
-
Op de bovenste verdieping van Valk Exclusief Hotel Eindhoven-Best opent op 2 oktober Izzy –…
-
Restaurant Judith, gevestigd in Kasteel Engelenburg in Brummen, heeft een nieuwe chef. Bas Diepenbroek neemt…


