Nieuws

Tal van jubileumactiviteiten bij Waldorf Astoria Amsterdam

Waldorf Astoria Amsterdam bestaat 5 jaar. Daarom vinden er in de maand mei diverse jubileumactiviteiten plaats waar jij van kunt profiteren. Bijvoorbeeld bij Goldfinch Brasserie.

In de jubileummaand mei is er bij Goldfinch Brasserie een hoofdrol voor de populairste signaturegerechten en klassiekers van de afgelopen jaren.

Beste hamburger van Amsterdam
Met op nummer 1 Toro Tonijn Tartaar, gevolgd door de Dorade, Lamsschouder en het Kokos Sorbet dessert. Een apart plekje in de ranglijst verdient de ‘Goldfinch-burger’, die tot beste hamburger van Amsterdam is gekozen.

Spectrum
Tweesterrenrestaurant Spectrum in Waldorf Astoria Amsterdam vierde het jubileum al even eerder. In januari werd Librije’s Zusje, dat zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren verwierf, omgedoopt tot Spectrum.

Sidney Schutte
Het inmiddels internationaal vermaarde restaurant, onder leiding van chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier, is na de transformatie een krachtige weerspiegeling van de visie op gastronomie en gastvrijheid van het illustere duo.

Afternoon Tea
Verder is er in het hotel aan Anniversary Afternoon Tea. Elk nieuw seizoen bedenkt de uit India afkomstige patissier Vipin Charly nieuwe creaties voor de inmiddels befaamde Afternoon Tea.

Voor het 5-jarig bestaan van Waldorf Astoria Amsterdam liet hij zich inspireren door de kruiden, bloemen en bijen in de binnentuin en de internationale wortels van het hotel.

De vrolijk stemmende bloemrijke hapjes van de Anniversary Afternoon Tea zijn een pláátje en prikkelen alle zintuigen.

Gerookte zalm
In de carrousel ontwaren we een hartige bloem van gerookte zalm, rode biet, spinazie en kapper; lavas meringue en citroengeranium; muhamarra; sandwiches; gerookte Remeker, oude balsamico en komkommer relish tartelette.

Yuzu
In het zoete vervolg proeven we zwarte sesam yuzu en matcha in een bloempot; limoen cheese cake; lavendel en honing soesje; tulpenbol van kokos, limoenblad en aardbei; hibiscus en bosvruchten opera; vanille en chocolade scones; rozenyoghurt en Verveine cake.

Ook op het gebied van bartending is er jubileumnieuws. Sinds de bartenders Meric en Benoît zijn aangetreden, heerst een ‘old skool’ standaard in de Vault Bar.

Cocktails
De klassiek geschoolde Franse barmannen streven perfectie na in alles wat zij doen. Zij kunnen gasten ‘lezen’ en weten welk drankje bij iemand past.

Voor het jubileum van Waldorf Astoria Amsterdam ontwikkelden zij de Vault Punch nr. 5. De jubileumcocktail is geïnspireerd op een gerecht en een cocktail die vanaf het begin favoriet waren in Waldorf Astoria Amsterdam, Carabinero uit Spectrum en Old Fashion uit de Vault Bar.

De ingrediënten omvatten Zuidam Genever, Bourbon, watermeloenlikeur, geroosterde paprikasiroop, gembersiroop en sinaasappel, koffie en chocoladebitter. Het resultaat is een punch van 5 componenten met hartige en gemberachtige smaken.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Reserveer nu jouw tafel bij Brass Boer Thuis in Zwolle

Volgend artikel

Menu van Hans van Wolde en Servais Tielman bij Beluga Maastricht

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.