Nieuws

’t Nonnetje in Harderwijk scoort weer een meestertitel

Weer een kwaliteitsimpuls voor restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk. Sommerlier Edger Groeneveld is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. ’t Nonnetje wordt daarmee 1 van de 11 restaurants in Nederland met twee SVH Meesters.

Naast Groeneveld is dat Michel van der Kroft, die in 2005 de titel SVH Meesterkok behaalde. De Meesterproef van Edger Groeneveld werd afgenomen door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Grand Restaurant Karel V, Utrecht), SVH Wijnmeester Ronald Opten (Restaurant La Rive, Amstel Hotel, Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. 

Deze commissie liep een hele dag met Edger mee in ’t Nonnetje en beoordeelde Edger op meer dan 100 punten. Niet alleen was de commissie onder de indruk van de vakkennis en de gemaakte wijn-spijscombinaties die Edger in het Meesterlijk menu presenteerde, ook het enthousiasme en de betrokkenheid van het team spraken tot de verbeelding. De wijnproeverij met als thema Portugal was voor de commissie een mooi voorbeeld van hoe kennis, durf en meesterschap samen kunnen komen.  

Edger Groeneveld ziet het behalen van de SVH Meestertitel als een kroon op zijn werk als sommelier. Als leerling werkte hij bij verschillende sterrenzaken. Na zijn opleiding vervolgde hij zijn carrière bij Het Koetshuis* in Bennekom, waar hij in 2011 ook de titel Sommelier van het Jaar behaalde. In 2016 maakt Edger de overstap naar Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk.

‘Het behalen van deze titel is niet alleen een stuk erkenning door collega’s uit het vak, maar zeer zeker ook bedoeld als voorbeeld/stimulans naar jonge mensen. Vakkennis is van belang en moet overgedragen worden’, aldus Groeneveld.

Nederland heeft op dit moment 288 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to Meat en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Ollie Schuiling neemt Kasteel Heemstede over van André van Doorn

Volgend artikel

Grote wijnproeverij van Astrid Joosten en Thérèse Boer

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.