Nieuws

Syrco Bakker en Pascal Jalhaij koken Indisch bij Kasteel Kerckebosch in Zeist

Met maar liefst zes chef-koks presenteert hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch het beste van de eigentijdse Indische keuken tijdens hun tweede gastronomische pasar malam in Zeist op zondagmiddag 21 mei aanstaande. De chefs hebben allen Indische roots. Onder hen Syrco Bakker en Pascal Jalhay.

Patron Cuisinier Hans van Triest, organisator en eigenaar van het gerenommeerde hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch in Zeist: ‘We zijn enorm blij dat we voor deze middag zoveel talent bijeen hebben en mensen zelf kunnen ervaren hoe rijk en spannend de Indische keuken van nu is’.

Naast de sterrenchefs jammen in de keuken ook andere grote namen mee als gastchefs Betty van Enst en Danny Jansen, en daarnaast Kasteel Kerckebosch’s eigen chef de cuisine Devin Looijschelder, die samen met Hans van Triest verantwoordelijk is voor al het culinaire binnen Kasteel Kerckebosch.

Baru Belanda
Van Triest: ‘Het wordt echt een gastronomisch spektakel. En het mooie is dat elk van ons roots heeft in Indonesië’. Zijn eigen moeder komt uit Padang (Sumatra), de moeder van zijn collega Devin uit Java.

Ook de grootvader van gastchef Syrco Bakker komt uit Java en zijn grootmoeder uit Sumatra. Bakker – tot voor kort chef de cuisine van het twee sterrenrestaurant PURE C te Cadzand – zit vol nieuwe plannen voor het openen van twee restaurants: een in de gemeente Sluis en een in Ubud op Bali.

Pascal Jalhay is een veelzijdige chef. Zijn vader komt uit Jakarta en hij legt zich steeds meer toe op de Indische keuken, getuige zijn laatste kookboek Baru Belanda. Pascal gaat zich (in zijn nieuwe finca in Spanje toeleggen op het culinair in de watten leggen van zijn gasten.

24 Kitchen
Het idee voor deze bijzondere pasar malam is mede te danken aan chef Danny Jansen. Danny – 24 Kitchen coryfee wiens vader van het Indonesische eiland Singkep komt – is naast verzamelaar van oude kookboeken zelf een wandelde culinaire encyclopedie en net als veel van de bij dit event betrokken chefs schrijver van meerdere kookboeken.

De gastronomische pasar malam bestaat uit diverse amuses en in totaal zes gangen, gevolgd door koffie of thee met zelfgemaakte Indische frianises. Elk van de chefs verzorgt een amuse en een gang. Wie nog belangstelling heeft moet Van Triest teleurstellen: ‘We waren in no-time uitverkocht. Maar misschien een tip: De Rendang van mijn Mama Vera staat al jaren op de kaart. Mensen komen daar speciaal voor naar Zeist’.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), WTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocola

Vorig artikel

Wat Zeeuwsche Zoute anders maakt dan tafelzout en zeezout

Volgend artikel

Björn de Waal vaart scherpe Dutch Cuisine koers bij Het Arsenaal 1309 in Doesburg

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.