Nieuws

Stuyver opent in december als restaurant en wijnbar Sinck

Timo van der Stad, Sabas Joosten en Sander Bierenbroodspot gaan op 11 december in de hoofdstad van start met hun nieuwe restaurant met wijnbar. Niet onder de naam Stuyver, zoals eerder aangekondigd, maar als Sinck. ‘De aanvankelijke naam gaf verwarring met een al langer bestaand restaurant, ook in Amsterdam.’

De nieuwe naam is een verwijzing naar stadslandmeter Lucas Jansz Sinck, die in 1612 medeverantwoordelijk was voor het ontwerp van de Prinsengracht waaraan het restaurant (op 422H) is gevestigd.

Timo van der Stad
‘We gaan voorlopig open voor de lunch van donderdag tot en met maandag’, aldus Timo. ‘Wanneer het weer kan, serveren we op die dagen diner. Na de intensieve periode van verbouwen, kunnen we niet wachten aan de slag te gaan.’

Sander Bierenbroodspot
Chef Sander presenteert een menukaart met daarop gerechten ‘waarin het product de basis vormt, met extra focus op de sauzen. Hiermee streven we ernaar zo wijnvriendelijk mogelijk te koken.’

Sabas Joosten
De entree is via het souterrain, waar een sfeervolle en warme bar is ingericht. Een fijne plek voor het aperitief en/of om nog even na te borrelen na de lunch, aldus de initiatiefnemers. ‘Wijn neemt een belangrijke plaat in bij Sinck’, vertelt Sabas. ‘Ik zorg ervoor dat voor iedereen iets moois te proeven valt, altijd geschonken op de best passende temperatuur.’

Het drietal start hun zaak in een – voor de horeca – moeilijke periode. ‘Niet ideaal, maar net als onze collega’s in Nederland doen we er alles aan er het beste van te maken.’

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Zestien nieuwkomers in top 100 Lekker; 32 nieuwe zaken in de gids

Volgend artikel

Babyvoeding Kesbeke genomineerd voor Baby Innovation Award

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.