Nieuws

Sterrestaurant De Kas in Amsterdam krijgt tijdelijk onderkomen

Restaurant De Kas in Amsterdam krijgt van 4 tot en met 22 januari een tijdelijk onderkomen in de Sint-Olofskapel van hotel NH Collection Barbizon Palace. Aanleiding voor de pop up-vestiging is de verbouwing van de keuken van de met een Michelinster bekroonde eetgelegenheid.

Vanaf 4 januari trekt het voltallige personeel van De Kas met haar hele hebben en houwen naar het hoofdstedelijke hotel om daar tijdelijk gasten te ontvangen.

Jos Timmer
‘Het leek er even op dat de potten en pannen een maandje onaangeroerd zouden blijven’, vertelt chef Jos Timmer. ‘Onze keuken wordt namelijk verbouwd, maar we wilden uiteraard graag verder koken.’

Sint Soif
Het tijdelijke concept krijgt de naam Sint Soif, een wijnbar met ongedwongen service en lekker eten in de oudste kapel van Nederland. ‘In de kapel uit de vijftiende eeuw draait het om cider, wijn, oesters en de lekkerste groentegerechten uit de tuinen van De Kas in de Beemster en Amsterdam.

Sint Soif is geopend van woensdag tot en met zondag. In het weekeinde wordt ook lunch geserveerd.

Lees ook:
Oudste hotel van Amsterdam krijgt een andere naam
Nieuwe merknaam en restyling voor Krasnapolsky Amsterdam
Daalder Atelier Amsterdam tweede restaurant Dennis Huwaë

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Restaurant Ambrozijn in Valkenburg wint prijs met interieur

Volgend artikel

Enorme chef’s table Les Patrons Cuisiniers in Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.