Nieuws

Sterrestaurant De Burgemeester start winkel met wijn en delicatessen

Eigenaar Bernard Tesink en gastvrouw Larissa Vendrig van De Burgemeester in Linschoten hebben een Italiaanse wijnhandel en delicatessenzaak geopend in Oudewater. In het sterrestaurant werd al wijn verkocht aan bedrijven en vaste gasten, nu komt het assortiment ook beschikbaar voor consumenten.

‘Jarenlang hebben wij met plezier onze wijnhandel Grandi Vini gerund’, zo laat Bernard weten aan ChefsFriends, ‘maar dat was vooral aan bedrijven en vaste gasten, die de wijnen ontdekten tijdens proeverijen.’

Breed assortiment
Omdat er steeds meer vraag kwam, bleek een basis voor het openen van een winkel aanwezig en kan nu ook de consument genieten van het assortiment van het door Michelin bekroonde restaurant.

Volgens Bernard heeft de nieuwe winkel een prachtig aanbod. ‘Dit betekent overigens niet dat er uitsluitend dure producten te koop zijn. Het assortiment is breed en komt uit alle windstreken en alle prijsklassen.’

Italië en Spanje
De wijnen variëren in prijsstelling tussen 5 en 15 euro. ‘Er is dus voor ieder wat wils. We verkopen geurige olijfoliën uit Italië en Spanje, diverse mooie azijnsoorten, verfijnde sauzen en heerlijke verse pasta’s.’

Ook brood Van Menno, prachtige hammen, smaakvolle salami’s, rilettes, Italiaanse desserts en heerlijke olijven zijn te koop.

Proeverijen
In de zogenoemde Tuinkamer heeft het duo een slijterij gerealiseerd. ‘Met speciaalbieren, gin, rum, whisky, cognac en limoncello. Op vrijdag en zaterdag kan de consument komen proeven en we organiseren regelmatig proeverijen.’

Grandi Vini huisvest in een monumentaal pand aan de IJsselvere in Oudewater en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 19.00 uur. Bernard en Larissa worden in de winkel bijgestaan door Monique van der Klaauw.

ChefsFriends wenst Bernard, Larissa en Monique heel veel succes met hun nieuwe en mooie initiatief. Ben je er geweest, laat ons weten wat je ervaringen zijn.

Foto’s: Jani Israeli

Vorig artikel

Fotoverslag Foodtruck Festival Rrrollend Rotterdam

Volgend artikel

Eerste beelden The Rough Meat Company in Zutphen

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.