Nieuws

Sterrenchef zet chocolade op het menu bij Hilton Amsterdam

Chocolate it is bij Hilton Amsterdam. Tot en met 15 februari kunnen gasten in de Half Moon Lounge en Roberto’s Restaurant genieten van gerechten van de Venezolaanse sterrenchef Enrique Limardo die zijn geïnspireerd door cacao. Aanleiding is het jaarlijks terugkerende chocoladefestival, waarvan het hotel partner is.

Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. In 2025 organiseert het hotel een aantal culinaire ervaringen en evenementen, waarin de veelzijdigheid van cacao centraal staat.

Sterrenchef

Daarvoor is een samenwerking aangegaan met sterrenchef Enrique Limardo uit Venezuela. Hij is mede-eigenaar en executive chef van meerdere restaurants in Washington D.C., waaronder Seven Reasons en het met een Michelinster bekroonde Imperfecto.

Enrique Limardo combineert traditionele Latijns-Amerikaanse smaken met moderne technieken en benadrukt daarbij de culturele en culinaire betekenis van cacao. De gerechten die hij heeft gecreëerd voor Hilton Amsterdam, moeten die innovatieve aanpak benadrukken.

Roberto’s Restaurant

Zo wordt in Roberto’s Restaurant onder andere een risotto geserveerd met pecorino, peper en gekarameliseerde cacaonibs. En in Half Moon Lounge staat bijvoorbeeld de Chocoa Smash Burger op het menu.

Dinsdag 4 februari vindt een intiem diner plaats met de Venezolaanse chef en op Valentijnsdag serveert Roberto’s Restaurant een speciaal cacaomenu. Het chocoladefestival vindt jaarlijks plaats in de Beurs van Berlage. In Amsterdam komen professionals en liefhebbers samen.

Lees ook:
Natuur inspiratiebron nieuw restaurantconcept Hilton
Amsterdams sterrenrestaurant sluit deuren voor verbouwing
Conservatorium Hotel Amsterdam start Adult Happy Meal met Martini en friet

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Nieuw hotel brengt stukje Maastricht naar Den Haag

Volgend artikel

Restaurant Tribeca verhuist naar Landgoed de Wielewaal in Eindhoven

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.