Sterrenchef François Geurds verkoopt Aziatische oliebollen
François Geurds blijft van zich doen spreken. Op de laatste dag van 2015 verkoopt hij bij FG Noodle Bar in Rotterdam Aziatische oliebollen. Daarvoor ontwikkelde de sterrenchef een nieuw beslag met daarin oosterse kruiden als steranijs, kaneel en szechuanpeper. De verkoop start om 10.00 uur.
‘De afgelopen dagen heb ik een nieuw beslag ontwikkeld’, zo vertelt François Geurds aan ChefsFriends over zijn idee om oliebollen te gaan verkopen.
Oosterse kruiden
Het deeg heeft volgens hem iets weg van dat wat in de Surinaamse keuken wordt gebruikt voor bara.
‘Vermengd met oosterse kruiden als steranijs, kaneel en szechuanpeper, en een aantal geheume ingrediënten.’
Champagne
François vindt dat zijn oliebol daardoor de Nederlandse oliebol overtreft. ‘Zoveel meer bite, zoveel meer smaak.’
En ook heel belangrijk. ‘Aziatische oliebollen combineren uitstekend met champagne. Veel beter kun je het jaar niet afsluiten, denk ik.’
FG Noodle Bar
De verkoop vindt donderdag 31 december vanaf 10.00 uur plaats bij FG Noodle Bar in de Rotterdamse Hofbogen.
De oliebollen kosten 1,35 euro per stuk. Van dit bedrag gaat 10 eurocent naar de Voedselbank.