Nieuws

Sterchef Servais Tielman opent patisseriezaak en ijssalon

Sterchef Servais Tielman heeft in Maastricht een patisseriezaak en ijssalon geopend. Smullies is ‘een eigenzinnige en hippe winkel met unieke ijssmaken, bijzondere patisserie, smoothies, milkshakes en koffie’, en kenmerkt zich door de kleuren pastelroze en goud. In mei opent in dezelfde stad een tweede vestiging.

Smullies is een initiatief van de eigenaar van Beluga Loves You en zijn compagnons Loes Cordewener en Jonathan van Kleij. De eerste vestiging huisvest in de Frankenstraat en de tweede locatie komt in de nieuwe foodchurch in de Boschstraat.

Twintig smaken
Het ijsassortiment biedt zo’n twintig smaken. Jonathan: ‘Naast traditionele smaken zijn er wisselende specials. Ook de milkshakes zijn onderscheidend. We werken samen met ijsmeester Eric Gadema. Hij brengt zijn expertise in, bedenkt samen met Servais de smaken van onze specials en zorgt voor de ijsproductie.’

Roze en goud
Voor de inrichting is gekozen voor de kleuren pastelroze en goud. ‘Deze tinten passen helemaal bij de kleurrijke patisserie en ijssoorten’, aldus Loes. ‘Je bent hier letterlijk het kind in de snoepwinkel. Luuk Jaspers ontwierp onze huisstijl, waarin het roze en de marmersteentjes van de terrazovloer zijn verwerkt.’

Smullies is het hele jaar door geopend van woensdag tot en met zondag. De openingstijden variëren met de seizoenen en het weer.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrint en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

De Beejekurf viert koperen jubileum met menu van 13 gangen

Volgend artikel

Video: Niven Kunz deelt een verrassende bereiding met groente

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.