Nieuws

Sterchef Remco Kuijpers versterkt keukenteam Martijn Kajuiter

Een mooie versterking voor Martijn Kajuiter bij Relais & Châteaux Weeshuis (WSHS) in Gouda. Met ingang van 1 januari treedt Remco Kuijpers toe tot de keukenploeg van restaurant Lizz. De Rotterdammer werkte de afgelopen jaren bij Fitzgerald, waar hij een Michelinster kookte.

Remco gaat zij-aan-zij werken met Martijn, die na in avontuur in Ierland – inclusief Michelinster – terugkeerde in eigen land. Sinds januari dit jaar is hij culinair verantwoordelijk bij WSHS.

De potentie van Lizz en de ambitie van eigenaren Sharon en Lennart van Gestel en Martijn trokken Remco over de streep. ‘Het team wil gasten vanuit het hart op alle mogelijke manieren verwennen en ze straalt een eigen identiteit uit. Ik kom heel graag dat collectief versterken.’

Remco stond zes jaar in de keuken van restaurant Fitzgerald in Rotterdam. Met succes, want het leverde (onder andere) een Michelinster op. Op zijn cv staan verder De Swaen in Oisterwijk, Da Vinci in Maasbracht en Vermeer in Amsterdam. Twee door Michelin bekroonde chefs in één keuken? Martijn: ‘Ze zeggen dat chefs een groot ego hebben. Dat is ook zo, maar ze stellen dat ego ook heel graag beschikbaar aan het grotere goed. Lennart en Sharon zijn enorm moedig geweest om WSHS te realiseren en het hotel verdient het beste. Daar zorgen we samen voor.’

Lees ook:
Foto’s: art de vivre bij boutique hotel Weeshuis in Gouda
Sterchef Martijn Kajuiter aan de slag bij boetiekhotel WSHS in Gouda
Nieuw Relais & Châteaux Weeshuis Gouda zoekt collega’s

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WTOL-Academy.nlKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts ImportReitsma SeafoodNon+Ultra Coffee & More (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting) en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Recepten uit Tel Aviv, de vegan hoofdstad van de wereld

Volgend artikel

Het smakenpallet van slow coffee: alsof je wijn in je kopje hebt

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.