De met een Michelinster bekroonde chef Ron Lemmens en zijn partner Lindsay openen in Weert bistro Luux: ‘een luxe bistro, die toegankelijke gastronomie biedt met eerlijke prijzen’. De komst van de nieuwe zaak betekent dat de twee stoppen met Flavours, het restaurant dat ze in dezelfde plaats exploiteren.
Bistro Luux wordt gerealiseerd aan de Nieuwe Markt in Weert, gaat zeven dagen per week open voor diner en moet in de eerste helft van oktober de deuren openen. In de luxe bistro kunnen gasten in een mooie omgeving en in een relaxte en toegankelijke sfeer genieten van goede bistrogerechten met een lekker glas wijn, bier of alcoholvrije drank, aldus de ondernemers.
Flavours
De opening van de bistro betekent dat Lindsay en Ron stoppen met Flavours, het restaurant dat door Michelin is bekroond met een ster. Na tien jaar waren we toe aan verandering en vernieuwing, zo laten ze weten.
‘We hadden eerst plannen om Flavours te verhuizen, maar inmiddels kwam een aantal dingen samen en zijn we tot andere inzichten gekomen. Ons huurcontract liep af en met het oog op de toekomst hebben we de wens om het onroerend goed van ons bedrijf in eigendom te hebben.’
Brede doelgroep
Op culinair vlak heeft de chef de behoefte om wat eenvoudiger te koken met minder dure producten. ‘Ik dacht steeds vaker terug aan de periode dat we bistro Du Sud nog hadden en mis de reuring die zo’n type zaak heeft. Ook merkte ik dat ik steeds meer zin kreeg om weer lekker eten voor een brede doelgroep te maken.’
Open keuken
De twee verheugen zich op de nieuwe start. ‘Het interieur is elegant en warm, en de zaak is voorzien van een open keuken en een showkeuken waar een deel van de gerechten voor het oog van de gast wordt gemaakt.’
Flavours is zaterdag 26 juli voor het laatst open. Ron en Lindsay nemen afscheid met een vijfgangenmenu voor de speciale prijs van 85 euro en waarin wordt teruggeblikt op de afgelopen tien jaar.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Parc Broekhuizen in Leersum heeft een opvolger gevonden voor Ewout Eleveld, die sinds de opening…
-
Het voormalige Crown Hotel Eindhoven is heropend als Leonardo Hotel Eindhoven City Center. De naamswijziging…
-
Restaurant Venus & Adonis aan de Prinsengracht in Amsterdam viert haar 10-jarig met een nieuwe naam: V&A…