Nieuws

Sterchef Lars van Galen gaat diner serveren in historische trein

Sterchef Lars van Galen van ’t Lansink in Hengelo gaat maandelijks een diner verzorgen in een historische trein. Iedere eerste zaterdag van de maand, de start is op 9 april, worden wagons omgebouwd tot een pop-up restaurant. Het initiatief is een samenwerking met het Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen.

Het resultaat van de samenwerking tussen hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo en Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo is een maandelijks diner in één van de historische treinen.

’t Lansink in Hengelo
Vanaf 9 april tot en met oktober dit jaar verzorgt sterchef Lars van Galen iedere eerste zaterdag van de maand een diner in een pop-up restaurant, dat wordt ingericht in de wagons.

‘Vorig jaar november hadden we voor het eerst contact, omdat ik een aanvraag kreeg van een groep die graag een rit wilde maken met een historische trein’, aldus Lars.

100-jarig bestaan
‘Dit jaar viert ’t Lansink het 100-jarig bestaan en de historische uitstraling van de treinen past prima in onze filosofie.’

Een tafel reserveren is mogelijk vanaf twee personen en kan via de website van ’t Lansink of door het sturen van een mail naar info@hotellansink.nl. Het aantal beschikbare couverts per rit is tachtig, de trein rijdt bij minimaal twintig gasten.

Kleine gerechtjes
Lars serveert in de wagons ‘kleine gerechtjes’ en drankjes. ‘Het menu is speciaal ontwikkeld voor een culinaire lunch of culinair diner geserveerd in een historische trein.’

Ga je in de trein dineren, dan is ChefsFriends benieuwd naar je ervaringen.

Vorig artikel

Tweede menu gratis in februari bij restaurant Mezzo in Braamt

Volgend artikel

Chefs De Kersentuin ontwikkelen culinaire cocktails voor bar hotel

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.