Nieuws

Sterchef Han Ji van HanTing Cuisine opent restaurant in Amsterdam

Han Ji van HanTing in Den Haag opent eind oktober/begin november een restaurant in Amsterdam. Het wordt de zesde vestiging van Umami by Han. De sterchef is bezig het niveau van de formule naar een hoger level te brengen en gaat van de eetgelegenheid in de hoofdstad zijn ‘flagship store’ maken.

Het restaurant aan de Overtoom in Amsterdam wordt de zesde Umami by Han. Han Ji, ook eigenaar van het door Michelin met een ster bekroonde HanTing Cuisine in Den Haag, heeft al vestigingen in Den Haag, Eindhoven, Maastricht, Rotterdam en Peking.

Umami by Han
‘Han is bezig om het niveau van Umami by Han naar een hoger level te tillen’, zo laat Vincent van Dijk namens de chef weten.

‘Meer richting dat van HanTing Cuisine, maar dan minder complex. Amsterdam wordt de ‘flagship’ van de vernieuwde formule.’

Michelin
Achter het fornuis komt een team te staan dat deels heeft gewerkt in het Haagse sterrestaurant en voor een deel uit China komt, waar het is getraind bij het Umami by Han-broertje in Peking. ‘Daar wordt op hoog niveau gekookt.’

Prijs-kwaliteit
Han is van mening dat zijn Umami-restaurants goed aansluiten bij deze tijd, aldus Vincent. ‘Een kwalitatief hoogstaande en gezonde keuken, maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding en toegankelijk.’

All day-concept
Het restaurant in Amsterdam wordt een all day-concept met onder andere een 15 minute-lunchmenu voor de snelle zakenman en een uitgebreider lunchmenu met vlees, vis of vegetarisch.

‘Verder een borrelkaart met Asian fingerfood, cocktails met een Aziatische twist, een Afternoon Tea met pairings en een dinerkaart met een driegangenmenu voor 27,50 euro.’

Chinese klassiekers
‘Dit zijn shared dining-gerechtjes op basis van Asian haute cuisine. Daar zitten enkele echte Chinese klassiekers tussen. Bijvoorbeeld gestoomde haai.’

Naar verwachting wordt er eind van deze maand gestart met proefdraaien en gaan de deuren begin november open.

Vorig artikel

Restaurant Van Oostenbrugge en Groot in pand Breitner Amsterdam

Volgend artikel

Arrangement ‘Robin meets Bas’ bij De Leuf in Ubachsberg

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.