Nieuws

Sonja en Nico Boreas van start met Sabero in Leende

Sonja en Nico Boreas openen hun huiskamerrestaurant in Leende. Ze hebben daar een vrijstaande woning gekocht en gaan vanaf 17 maart in een uitbouw verder met Sabero, dat tot voor kort was gevestigd in Roermond. ‘Na een grondige verbouwing zijn we van mening dat een bezoek voor iedere gelegenheid mogelijk is.’

In september vertelde Nico aan ChefsFriends dat Sonja en hij in Roermond stopten met hun met twee Michelinsterren bekroonde restaurant Sabero. Het duo zag het niet zitten om het in maart aflopende huurcontract met vijf jaar te verlengen.

Heeze
‘De eigenaar van het pand wilde dat, maar wij vonden dat te lang’, aldus Nico destijds. ‘We gaan beiden richting de zestig. Daarom verhuizen we naar Leende en openen daar een restaurant.’

Ze hebben de naam en het interieur meegenomen en het nieuwe Sabero gerealiseerd in een uitbouw van hun nieuwe woning aan de Zevenhuizen in Leende, dat deel uitmaakt van Heeze.

Volledig zelfvoorzienend
In de garage is een mise-en-placekeuken gerealiseerd en de gerechten worden meegegeven vanuit de keuken in hun huis.

Gasten hebben zicht op die keuken, maar kunnen niet in de woonkamer kijken. Bovendien is een terras met grote tuin gerealiseerd. De woning is met honderd zonnepanelen volledig zelfvoorzienend.

Grondige verbouwing
Nico en zijn rechterhand in Roermond gaan de keuken draaien, aan de voorkant is alles in handen van Sonja. ‘Kom luxe dineren, gezellig lunchen of zakelijk vergaderen’, aldus de ondernemers.

‘Ook voor private dining zijn wij het juiste adres. Na een grondige verbouwing zijn wij van mening dat een bezoek aan Sabero voor iedere gelegenheid mogelijk is.’ Sabero is op donderdag, vrijdag en zaterdag geopend voor diner, en op zaterdagmiddag is er bovendien gelegenheid om te lunchen.

Lees ook:
Sabero Roermond dicht: ‘Openen restaurant in ons huis in Leende’
La Liste plaatst 23 Nederlandse restaurants op mondiale ranglijst

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Boer EN Keten verhuurt kant-en-klare mobiele keuken

Volgend artikel

Troef in Amsterdam: ‘Eerlijk, ambitieus en toegankelijk’

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.