Nieuws

Soenil Bahadoer chef van het jaar Gault&Millau 2020

Gault&Millau Nederland heeft maandag 2 december de culinaire gids voor 2020 gepresenteerd. Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Sascha Speckemeier van Spectrum in Amsterdam won de award die hoort bij de titel Gastheer van het Jaar. Een overzicht van alle winnaars.

De culinaire gids Gault&Millau Nederland wordt uitgegeven door Godfried van der Lugt. De editie voor 2020 is maandag 2 december gelanceerd in De Kromhouthal in Amsterdam.

Awards
Rondom de lancering van de gids zijn diverse awards uitgereikt, dit is het overzicht.
Chef van Jaar: Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen
Jonge Topchef van het Jaar: Thijs Meliefste van Meliefste in Wolphaartsdijk
Gastheer van het Jaar: Sascha Speckemeier van Spectrum in Amsterdam
Sommelier van het Jaar: Yoshiko Takayama van Amarone in Rotterdam
Wijnkaart van het Jaar: Zarzo in Eindhoven
Prijs-Plezier Award: Zoldering in Amsterdam
Cocktailbar van het Jaar: Pulitzer’s Bar in Amsterdam
Dessert van het Jaar: Kaagman & Kortekaas in Amsterdam
Ontdekking van het Jaar: Zoë Jonker van Sal do Mar in Rhenen
Terras van het Jaar: De Steenen Tafel in Arnhem
POP van het Jaar (afkorting van populair, dat staat voor een selectie van toegankelijke en trendy adressen waar het concept en de beleving centraal staan): Catch by Sominis in Scheveningen
Aziatisch Restaurant van het Jaar: Nayolie in Voorschoten
Ambachtsman van het Jaar: Dick Soek van Piloersemaborg in Den Ham
Bistronoom van het Jaar: Auberge Jean & Marie in Amsterdam
Beste Groentegerecht: De Nieuwe Winkel in Nijmegen
Lifetime Achievement Award: Toine Hermsen

ChefsFriends feliciteert alle winnaars van harte met hun prijs.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import, Reitsma Seafood en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Beestachtig lekker: Albert Kooy over bloemkool

Volgend artikel

Koken met kaas met de beste fromager van de wereld

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.