‘Smaken die ik zelf heel erg lekker vind en die ook nog eens uitstekend passen bij het seizoen.’ Sterchef Joris Peters van restaurant Aan de Zweth in De Zweth vertelt voor onze camera over zijn signatuurgerecht met kalfstartaar, kreeft, sukade, ijs van Bloody Mary en schuim van komkommer.
Joris Peters werd zo’n anderhalf jaar geleden met zijn partner Anjeta eigenaar van restaurant Aan de Zweth in De Zweth.
Signatuur
‘Ik denk dat ik mijn signatuur daarom nog aan het ontdekken ben’, aldus Joris. ‘Ik merk dat ik teer op mijn oude leermeesters, onder andere Jannis Brevet en Jonnie Boer.’
Signatuurgerecht
Zijn signatuurgerecht met tartaar van weidekalf, Europese kreeft, kort gebakken sukade, ijs van Bloody Mary en schuim van komkommer ‘bevat alle smaken’.
Goede combinatie
‘Smaken die horen bij het seizoen, smaken die heel goed combineren en smaken die ik zelf heel erg lekker vind.’
Michelin
In zijn startjaar werd de chef-kok door Michelin direct bekroond met een ster. Benieuwd naar de bereiding van het gerecht? Volg dan deze link.
Lees verder
-
Restaurant Elysianne opent de deuren in Amsterdam. Chef-kok Matt Pace brengt de Creoolse keuken uit…
-
NH Collection Hotels & Resorts viert in 2025 het 10-jarig jubileum. Om daarbij stil te…
-
Steven Klein Nijenhuis introduceert de keukentafel in Herberg Onder de Linden in Aduard. In de…