Nieuws

Smaken van het seizoen in signatuurgerecht sterchef Joris Peters

‘Smaken die ik zelf heel erg lekker vind en die ook nog eens uitstekend passen bij het seizoen.’ Sterchef Joris Peters van restaurant Aan de Zweth in De Zweth vertelt voor onze camera over zijn signatuurgerecht met kalfstartaar, kreeft, sukade, ijs van Bloody Mary en schuim van komkommer.

Joris Peters werd zo’n anderhalf jaar geleden met zijn partner Anjeta eigenaar van restaurant Aan de Zweth in De Zweth.

Signatuur
‘Ik denk dat ik mijn signatuur daarom nog aan het ontdekken ben’, aldus Joris. ‘Ik merk dat ik teer op mijn oude leermeesters, onder andere Jannis Brevet en Jonnie Boer.’

Signatuurgerecht
Zijn signatuurgerecht met tartaar van weidekalf, Europese kreeft, kort gebakken sukade, ijs van Bloody Mary en schuim van komkommer ‘bevat alle smaken’.

Goede combinatie
‘Smaken die horen bij het seizoen, smaken die heel goed combineren en smaken die ik zelf heel erg lekker vind.’

Michelin
In zijn startjaar werd de chef-kok door Michelin direct bekroond met een ster. Benieuwd naar de bereiding van het gerecht? Volg dan deze link.

Vorig artikel

Blog Bourgondisch Lifestyle: De Nederlandse Kaasplank

Volgend artikel

Video: Twente Culinair van start met groot gala

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.