Nieuws

Slapen in Nijntje-suite bij Grand Hotel Karel V in Utrecht

Nijntje krijgt een eigen suite in het Utrechtse vijfsterrenhotel Karel V. Het bekende konijn van Dick Bruna viert in 2015 de zestigste verjaardag en dat heuglijke feit heeft ertoe geleid dat de family suite van het hotel is omgetoverd tot een heuse Nijntje-suite. Vrijdag 31 juli is de officiële opening.

De Nijntje-suite is een initiatief van Grand Hotel Karel V, Mercis – het bedrijf dat de belangen behartigt van Dick Bruna – en het Centraal Museum Utrecht.

Konijn
Zij hebben de handen ineengeslagen ter ere van de zestigste verjaardag van het konijn, dat de hoofdrol speelt in een reeks van kinderboeken.

Vrijdag 31 juli wordt de omgetoverde family suite van het vijfsterrenhotel officieel geopend door kinderboekenillustratoren Ingrid (foto) en Dieter Schubert. Daarvoor is een speciaal programma samengesteld, dat begint om 13.30 uur.

Arrangement
Bezoekers zijn welkom en kunnen zich aanmelden via marketing@karelv.nl. Wie aanwezig is, maakt bovendien kans op een ’60 jaar Nijntje-arrangement’.

Dat bestaat uit een overnachting (maximaal twee volwassenen en twee kinderen), parkeren op het hotelterrein, een uitgebreid ontbijt, sauna-, wellness- en fitnessgebruik, fietsen, een informatiepakket over de stad Utrecht, een wandelroutekaart langs de beelden van de Nijntje art parade, vrijkaarten voor de familietentoonstelling ‘Feest! Nijntje 60 jaar’ en een Nijntje-attentie.

Overnachten
Wie in deze bijzondere suite wil overnachten, kan een boeking doen via het hotel (vanaf 99,50 euro, tot eind van het jaar) of de website van de ANWB (vanaf 109 euro, tot 20 september). In het eerste geval zijn kaartjes voor de tentoonstelling niet inbegrepen.

Heb jij in deze suite overnacht, deel je ervaringen dan in een reactie onder dit bericht.

Foto: Lars Schalkwijk

Vorig artikel

Elf keer haring op Instagram

Volgend artikel

De bijzondere plekken van DoubleTree by Hilton Amsterdam

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.