Kimchi is het nationale gerecht van Zuid-Korea en heeft een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. Het staat in dat land zelfs op de lijst van Unesco Immaterieel Erfgoed en bestaat uit gefermenteerde Chinese kool met kruiden en specerijen.
De Kimchi van Kesbeke is een vleugje Amsterdam en een toefje Zuid-Korea. Het resultaat is een authentieke houdbare kimchi. Een die pas na een jaar proeven en keuren door vader en zonen Kesbeke voldoende smakelijk was voor verkoop. Gebaseerd op een traditioneel recept en door middel van fermentatie houdbaar gemaakt.
Lekker bij gerechten met rijst, vlees, vis en soepen. ‘Ik vind het heerlijk op een bordje met warm vlees of kipfilet’, vertelt Camiel Kesbeke. ‘Maar ook op een tosti, in een salade of in combinatie met kaas.’
Kimchi bevat weinig calorieën, is rijk aan vezels en zit vol met vitamines, ijzer, calcium en goede melkzuurbacteriën. ‘En het is hartstikke smakelijk’, aldus Camiel. ‘Natuurlijke fermentatie is gezond, het is de oudste manier van conserveren. Daarna kwam pasteuriseren, maar nu gaan we weer terug naar fermentatie.’
Een potje Kesbeke Kimchi bevat 385 ml en kost 6,49 euro.