Het ONE PRO kookboek voor een leven lang goede gezondheid met chefs. Een boek boordevol ontbijt-, lunch-, voor-, hoofd- en nagerechten uit de keuken van één van Neerlands’ bekendste chefs Edwin Vinke van De Kromme Watergang. In dit kookboek wordt ook gewerkt met de kazen van Kaasfort Amsterdam.
In het 320 pagina’s tellende boek presenteert Vinke, samen met voedings- en natuurgeneeskundige Marja Hevel en ervaringsdeskundige en culinair publiciste Henriëtte van Norel, gezonde gerechten die allemaal op een smakelijke en zeer creatieve wijze in beeld worden gebracht.
De fotografie alleen al maakt dit boek tot een waar ‘collectors item’. Anders denken over voeding die het lichaam niet vermoeit, creativiteit en een gevoel voor perfectie zijn de elementen die terug te vinden zijn in deze eenvoudig te bereiden (en zelfs mee te nemen) gerechten. Gerechten waarin wordt gewerkt met één eiwitsoort per maaltijd.
Bij de samenstelling van dit boek is rekening gehouden met de verkrijgbaarheid van de ingrediënten, het feit dat een deel van de recepturen makkelijk van tevoren kan worden bereid en met de betaalbaarheid van de ingrediënten. Gezond eten dient namelijk voor iedereen binnen handbereik te zijn.