Nieuws

Serre serveert favoriete comfort food van chefs Okura

Chefs van de restaurants van hotel Okura Amsterdam gaan in de zomermaanden op donderdagavond hun favoriete comfortfoodgerechten serveren in het met een Bib Gourmand bekroonde Serre. Tijdens Serre’s Thursdays wordt de keuken toevertrouwd aan Andrea Ranieri, Antonio Castiello, Arjan Speelman en Lodewijk Akito van Tilborgh.

Serre is één van de restaurants van Okura Amsterdam. Op de donderdagen in juni, juli en augustus zijn chefs uit de (andere) restaurants van het hotel te gast in de keuken van de met een Bib Gourmand bekroonde eetgelegenheid.

Smaken van Italië

In aanvulling op de reguliere kaart bereiden zij hun favoriete comfortfoodgerechten. Als het weer het toelaat, worden deze geserveerd op het terras aan het water.

In juni hebben chefs Andrea Ranieri en Antonio Castiello het op donderdagavond voor het zeggen en draait het om de smaken van Italië. Authentiek en traditioneel bereid, zo laat het hotel weten.

Arjan Speelman

Tweesterrenchef Arjan Speelman – van Ciel Bleu – neemt in juli plaats in de keuken en laat gasten kennismaken met zijn definitie van comfortfood.

In augustus volgt Serre’s chef Lodewijk Akito van Tilborgh. Hij kiest voor Japans, niet gek als je weet dat hij een verleden heeft in de keuken van het met een Michelinster bekroonde Yamazato.

Lees ook:
Tjaco van Eijken nieuwe chef-kok van Restaurant Vermeer in Amsterdam
Barbounia opent in Conservatorium Hotel Amsterdam
Nieuwe maître voor restaurant Bridges in Amsterdam

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en dessertsGrape ‘N’ GreenNederlandse Streekwijnen en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Inter Scaldes: ‘Een droom die geen droom bleek’

Volgend artikel

Vijf redenen om in de buitenlucht te koken

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.