Nieuws

Sergio Herman start een restaurant in Cadzand-Bad

In de Zeeuwse badplaats Cadzand-Bad gaat Sergio Herman een restaurant beginnen. Het gaat om een laagdrempelige eetgelegenheid met een stoere en tijdloze uitstraling.

Vandaag heeft Herman zijn plannen bekendgemaakt. In de nieuwe haven van Cadzand-Bad, waar tot 120 recreatievaartuigen kunnen liggen, komt in het najaar van 2016 in het havenpaviljoen het restaurant van Herman.

In samenwerking met conceptstudio SH19 en het Antwerpse architectenbureau Inarco wordt een laagdrempelig restaurant ontworpen met een stoere en tijdloze uitstraling. Naast het restaurant komt in hetzelfde gebouw een take-away café waar drankjes en lichte gerechten besteld kunnen worden. Deze kunnen genuttigd worden op het terras, het ernaast gelegen strand of worden meegenomen.

Lichte en frisse groentebereidingen
Het restaurant wil een breed publiek aanspreken met op de kaart naast de vis-, schaal- en schelpdierbereidingen, ook Sergio’s kenmerkende lichte en frisse groentebereidingen.

Als ode aan zijn vader zullen er ook gerechten van Ronny Herman op de kaart staan die de basis hebben gevormd van Sergio’s carrière.

Verder vinden er veranderingen plaats in het strandhotel van Sergio Herman in Cadzand-Bad. Zo komen er onder andere 6 ‘Sergio suites’. Deze suites zullen zich onderscheiden van de andere hotelkamers door het fenomenale uitzicht over de weldadige Noordzee en de bijzondere aandacht voor het detail.

Sergio en zijn designteam
Naast de inrichting en de lay-out van de kamer worden de suites ook gekenmerkt door de persoonlijke conciërge service. Het concept en de styling van deze kamers worden bedacht en ontwikkeld door Sergio en zijn designteam.

Alle 70 kamers zullen in een Cadzandse strand-stijl door Piet Boon worden ontworpen.De culinaire beleving blijft centraal staan en wordt in het nieuwe concept van het Strandhotel nog meer benadrukt. De food & beverage zal volledig onder de verantwoordelijkheid van de Sergio Herman Groep komen.

Syrco Bakker
Momenteel wordt, door conceptstudio SH19, hard gewerkt aan de voorbereidingen van een ruime hotelbar met een open keuken, die onder supervisie van chef Syrco Bakker komt te staan. Van de kleine kaart kunnen onder andere gezellige ’sharing’-gerechten en kaas- en charcuterie bordjes worden besteld. Daarnaast komt er een uniek ontbijtconcept over twee verdiepingen met een patisserie keuken.

Aan de vernieuwde boulevard komt een broodwinkel annex koffie/apero bar met een zuidgericht terras en ernaast een conceptstore die tijdens de wintermaanden als expositie- en vergaderruimte zal worden benut. Met alle gastronomische troeven onder één dak mag er terecht gesproken worden van een F&B hotel.

In de collectie van een echte liefhebber mag de documentaire Fucking Perfect over het laatste jaar van Sergio Herman in Oud Sluis in Sluit niet ontbreken. Je kunt het bestellen via deze link en steunt daarom (ook) ChefsFriends.

Vorig artikel

René Brienen serveert stermenu voor klanten supermarkt

Volgend artikel

Eerste Taste of Holland in Jaarbeurs in Utrecht

De auteur

Richard Kok

Richard Kok

Gek op internet en video. Speurt dag en nacht over het web naar leuke nieuwe internetdingetjes. Deelt graag en houdt van jip-en-janneketaal.