Nieuws

Schilo van Coevorden gaat koken met mondiale topchefs

Schilo van Coevorden gaat in 2019 en 2020 in Taiko Restaurant in Amsterdam koken met vijf topchefs waarmee hij een bijzondere band of herinnering heeft. In november trapt hij af met Albert Adrià. Drie andere gasten zijn Hisato Hamado, Gérald Passedat en Bobby Geetha. De laatste chef wordt later bekendgemaakt.

Aanleiding voor deze vijf bijzondere diners is het vijfjarig bestaan van Taiko Restaurant in het Conservatorium Hotel in Amsterdam.

Schilo van Coevorden gaat met de samenwerkingen terug naar zijn roots en zijn grote inspiratiebronnen. De chef heeft gekozen voor vijf collega’s, waarmee hij een bijzondere band of herinnering heeft.

Albert Adrià
Zondag 3 en maandag 4 november start hij met Albert Adrià (uitverkocht, alleen nog plaats op de wachtlijst), bekend van het wereldberoemde Spaanse restaurant El Bulli en eigenaar van het gastronomische amusementspark El Barri.

Lees ook: Taiko Bar nieuwe naam bar Conservatorium Hotel Amsterdam

Japan
Tijdens deze avonden brengen de chefs een ode aan de Nikkei Cuisine, het beste van de Japanse en mediterrane gastronomie.

In februari is het de beurt aan de autodidactische chef Hisato Hamada, mastermind achter de 180 dollar kostende sandwich ‘wagyu katsu sando’ en mede-eigenaar van het Japanse restaurantconcept Wagyumafia.

Gérald Passedat
In maart kookt Schilo met de Franse driesterrenchef Gérald Passedat. Hij is eigenaar van Le Petit Nice en – aldus Schilo – de beste vischef van de wereld. Een maand later komt topchef Bobby Geetha naar Taiko Restaurant.

Lees ook: Schilo van Coevorden tovert met king crab in Taiko Amsterdam

Hij is als corporate executive chef van Asha’s tegenwoordig verantwoordelijk voor achttien restaurants in Engeland en het Midden-Oosten. Wie de laatste chef is, is nog een geheim. Deze naam wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Taiko Restaurant
Voor reserveringen en meer informatie over de chefs en de evenementen in Taiko Restaurant volg je deze link.

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: WineTraining OnlineKesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatLaurent Smedts Import en R&R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Gastronomische herfstlunch bij De Gieser Wildeman

Volgend artikel

Wie wil het fraaie Carnegie Cottage op prachtige Veluwe voortzetten?

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.