Persoonlijk

Saskia en Rik: ‘Niet culinair, maar wel lekker veel suiker’

Wat drijft chefs en hoteliers? Wat doen ze om fit te blijven, waar eten ze zelf graag, wat hebben ze altijd in de koelkast liggen en wat is dé guilty pleasure die ze exclusief delen met ChefsFriends? In deze aflevering Saskia en Rik van restaurant 6&24 in Den Haag.

Wat is jouw guilty pleasure?
‘Onze quilty pleasure is toch wel donuts. Die kunnen in de ochtend gewoon erg lekker zijn als je er al vele uren op hebt zitten die week. Niet culinair, maar wel lekker veel suiker. Inmiddels weet het team dat deze altijd wel rondslingeren bij 6&24.’

Thuis in mijn koelkast staat altijd…
‘Wijn, voldoende fruit, yoghurt en melk (voor cappuccino). En daarmee houdt het op, aangezien wij bijna nooit thuis zijn.’

Wat doe je om fit te blijven?
‘Rik gaat één keer per week boxen, even de gedachten op nul. Saskia doet aan hardlopen, maar dat schiet er nog wel eens bij in.’

Welke muziek schalt er uit de luidsprekers tijdens de mise-en-place? Of hebben jullie met het keukenteam een ritueel?
‘Vooral wat het team wil horen. Dit varieert van slechte Hollandse meezingers tot techno. Vroeger kon de muziek tijdens de mise-en-place altijd lekker hard aan staan, maar tegenwoordig zit er zoveel in je hoofd dat we dit niet altijd meer fijn vinden.’

Welk ingrediënt ontbreekt nooit op jouw kaart?
‘Zwezerik wordt door onze gasten heel erg gewaardeerd en veel besteld.’

Vakantie. Ik ga graag naar…
‘Naar Portugal. Heerlijk land, mooi weer, top eten, verse producten, heerlijke wijn en heel gastvrije mensen. Het zal ons niets verbazen als we daarheen verhuizen als we later oud zijn.’

Als ik zelf uit eten ga, doe ik dat graag bij…
‘De Dagvisser in Scheveningen. Fantastische zaak, waar je heerlijk zit (vooral in de zomer aan het water). Ze hebben een heel uitgebreide kaart met allemaal items van topkwaliteit. Van zeven verschillende oesters tot allerlei vissen uit de Noordzee.’

‘De eigenaar gaat vaak zelf naar de afslag om vis te halen. Die kwaliteit proef je erg goed. De mensen in de bediening zijn altijd aardig en gastvrij. Heerlijk zitten op je vrije dag.’

Welke spannende plannen heb jij voor 2023?
‘Wij zijn dit jaar goed begonnen, want wij zijn onze tweede onderneming gestart: Resumé by 6&24 aan de Bierkade in Den Haag. De deuren zijn 9 februari geopend. Het is een wijnbar met twaalf verschillende champagnes en dertig wijnen per glas. Een foodbar waar je aan de keuken eet en restaurant.’

‘Resumé staat voor herhaling van de inhoud, maar korter samengevat. Dus dezelfde kwaliteit eten en gastvrijheid van dezelfde leveranciers en boeren uit Nederland, maar dan minder handelingen en sneller op tafel. Je eet hier ook alleen à la carte en geen menu’s.’

Bekijk hier alle afleveringen van de serie!

ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne TafelzurenBourgondisch LifestyleChaîne des RôtisseursNice to MeatArditi Coffee (gebruik de code CF20 en krijg 20 procent korting), Info Food Labels & OnlinePrintWTOL-AcademyZeeuwsche ZouteSchmidt Zeevisla Fève chocolade en desserts en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar rik@chefsfriends.nl.

Vorig artikel

Openingsdiner bij Culinaire Bistro Marijke Muoi Wine & Dine in Oranjewoud

Volgend artikel

Eric van Bochove: 'Eten bij mijn maat van strandpaviljoen Dok 14'

De auteur

Rik Leonards

Rik Leonards

Redacteur, eindredacteur, webredacteur. Journalistieke duizendpoot met gevoel voor detail. Denkt commercieel mee, ziet kansen en gaat geen uitdaging uit de weg. Taalprofessional met passie voor video.