Sanne Poppen van restaurant The Millèn in Rotterdam heeft de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025 gewonnen. De prijs voor jong gastvrijheidstalent werd uitgereikt tijdens de lancering van restaurantgids Lekker500 editie 2026.
De 25-jarige Sanne was de beste van tien kandidaten, die het afgelopen half jaar streden om deze gastvrijheidsprijs. De competitie bestond uit voorselectie, theorie- en praktijkproeven, en een jurybezoek. De proeven vonden plaats bij ROC Mondriaan in Den Haag.
Naast de titel ontving Sanne een unieke wisseltrofee van kunstenaar Lou Thissen, een fles Hennessy Paradis ter waarde van 1.320 euro en een geldbedrag van 2.500 euro. Ook mag ze een studiebezoek brengen aan Hennessy’s Château de Bagnolet.
Presentator Winston Gerschtanowitz maakte de winnaar bekend. Patrick van Zuiden, eigenaar van Restaurant, Hotel & Spa Savarin en voorzitter van de commissie van Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs reikte de prijzen uit. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Koetshuis op culinair landgoed Parc Broekhuizen in Leersum.
Extra onderscheidingen tijdens de uitreiking
Er waren meer prijzen tijdens het evenement. Perry Heneweer van Merlet in Schoorl won de prijs voor de beste Hennessy Cognac-cocktail. Sanne van den Brink van Hemel & Aarde in Utrecht werd onderscheiden met de prijs voor de beste theorieprestatie.
De volledige top-10 van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025:
- Sanne Poppen – The Millèn, Rotterdam
- Perry Heneweer – Merlet, Schoorl
- Sophie Pauws – Maeve, Utrecht
- Sanne van den Brink – Hemel & Aarde, Utrecht
- Michelle Leone – Éclusier, Bloemendaal
- Floris Aaldering – Showw, Amsterdam
- Ynze Peters – Amí Bistro, Breda
- Benthe Smithuis – Rosemary, Joure
- Kosin Trieu – Chi-Ling, IJmuiden
- Jens Reniers – Bij Jef, Den Hoorn (Texel)
Jury met prominenten uit de gastronomie
De jury bestond uit vakexperts, waaronder Jean Baptiste Billiet van Moët Hennessy Nederland, Bob Bron van Alliance Gastronomique en Cees Helder, nestor van de Nederlandse gastronomie. Edwin Raben, eigenaar van Edwines School, was juryvoorzitter.
Ook oud-winnaars en vertegenwoordigers van culinaire organisaties maakten deel uit van de jury, evenals Lekker500-hoofdredacteur Annelies Pijper.
Over de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
De prijs werd in 1999 opgericht om het Nederlandse gastheerschap te bevorderen. De organisatie van de wedstrijd is in handen van Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants, maar staat open voor iedereen.
ROC Mondriaan, Lekker500, San Pellegrino, Acqua Panna en andere partners ondersteunen het initiatief om gastvrijheidstalent in Nederland te stimuleren.
Over Hennessy
Hennessy, opgericht in 1765, is ’s werelds meest verkochte cognacmerk en maakt deel uit van LVMH. De cognac wordt wereldwijd geschonken, van clubs tot exclusieve sociëteiten. Het merk werkt samen met toonaangevende artiesten en staat bekend om vakmanschap en precisie.
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Kaasfort Amsterdam, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green, Mr. Henry’s 0,00%, De WijnGoeroe en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.
Lees verder
-
Jean Thoma van restaurant Aan Sjuuteeänjd in Schinnen heeft van de provincie Limburg de Waarde-Ring…
-
De 2025-lijst van restaurants met een Bib Gourmand telt negen nieuwkomers. De bekendmaking van de…
-
De inspecteurs van Michelin eten in veel restaurants. Af toe krijgen zij gerechten voorgeschoteld die…


