Sander de Vette en Annegreet Erkelens nemen De Mandemaaker over

Restaurant De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg heeft per 1 februari 2025 nieuwe eigenaren. Sander de Vette en Annegreet Erkelens nemen het restaurant over van Bert van Eijden en Ans Huurdeman, die na 27 jaar hun zaak van de hand doen.
Sinds 1998 stonden Bert en Ans aan het roer van De Mandemaaker en bouwden zij voort op het fundament dat oprichter Willem Meester legde. Onder hun leiding groeide het restaurant uit tot een begrip in de regio, geliefd om de warme sfeer en hoogwaardige gastronomie. Nu geven zij het stokje over.
Nieuwe generatie met vertrouwde gezichten
Sander de Vette en Annegreet Erkelens zijn geen onbekenden voor de gasten van De Mandemaaker. Sander is al bijna acht jaar werkzaam als chef-kok en heeft zich in die periode bewezen als een vakman met oog voor verfijnde gerechten. Annegreet, al 18 jaar hét gezicht in de bediening, staat bekend om haar gastvrijheid en kennis van wijnen. Samen willen zij het restaurant voortzetten en waar mogelijk verder versterken.
‘Frans-klassiek is onze culinaire stijl, maar we gaan kleine aanpassingen doen. Zo biedt de menukaart iets bredere keuzes en gaan we het interieur iets moderniseren. Wat blijft is de aandacht voor kwaliteit, goed eten zonder veel poespas met een rijke wijnkaart met onder andere wijnen uit Spanje, Zuid-Afrika en de Bourgogne’, laat Annegreet weten.
Gelegen aan de haven van Bunschoten-Spakenburg, staat De Mandemaaker al jarenlang bekend als een culinair instituut met een verfijnde keuken en een warme, gastvrije sfeer. Het restaurant staat vermeld in diverse culinaire gidsen.
Lees ook:
Emile van der Staak: boegbeeld botanische gastronomie
Documentaire De Opvolging over De Librije in Zwolle
Restaurant Tribeca verhuist naar Landgoed de Wielewaal in Eindhoven
ChefsFriends wordt mede mogelijk gemaakt door ‘De vrienden van…’: Kesbeke Fijne Tafelzuren, Bourgondisch Lifestyle, Chaîne des Rôtisseurs, Nice to Meat, Schmidt Zeevis, la Fève chocolade en desserts, Grape ‘N’ Green en R & R media en advies. Ook vriend worden? Stuur een e-mail naar richard@chefsfriends.nl of rik@chefsfriends.nl.